Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Εξομοιωτών Πτήσεως με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ:Δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Εξομοιωτών Πτήσεως με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)


Κύριε Υπουργέ,


1. Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο σας ότι θα δημιουργηθεί στην χώρα Κέντρο Εξομοιωτών πτήσεως για την εκπαίδευση κατ’ αρχήν των χειριστών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και στην συνέχεια να παρέχει εκπαίδευση και σε άλλους φορείς ( π.χ Ένοπλες Δυνάμεις άλλων χωρών, ιδιώτες) με διάρκεια λειτουργίας είκοσι (20) χρόνια.

2. Σύμφωνα με τον Ν.3389/2005 ( «Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα») άρθρο 2, παρ.3, «Δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο Σύμπραξης οι δραστηριότητες που κατά το Σύνταγμα ανήκουν άμεσα και αποκλειστικά στο Κράτος και ιδίως η εθνική άμυνα η απονομή της δικαιοσύνης και η εκτέλεση των ποινών που επιβάλλονται από τα αρμόδια δικαστήρια».

3. Ορθά ο νόμος ρητά εξαιρεί από τις ΣΔΙΤ τις δραστηριότητες της Εθνικής Άμυνας για λόγους προφανείς διότι είναι πολύ πιθανή η διαρροή άκρως απορρήτων στοιχείων που αφορούν την Εθνική Άμυνα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ανάλογα κέντρα του εξωτερικού ανήκουν στις Ένοπλες. Συνάμα η δημιουργία του Κέντρου δε είναι σύμφωνη ακόμα και με τον νόμο που εσείς ψηφίσατε και προκαλεί βλάβη των συμφερόντων του Δημοσίου προς όφελος κάποιων οι οποίοι θα εκμεταλλεύονται το κέντρο για είκοσι (20) τουλάχιστον χρόνια.


Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

α. Με βάση ποιες διατάξεις θα δημιουργηθεί το Κέντρο Εξομοιωτών, όταν ρητά ο νόμος 3389/2005 το απαγορεύει;

β. Με ποιόν τρόπο θα διασφαλιστεί η μη διαρροή των άκρας απόρρητων πληροφοριών που αφορούν την Εθνική Άμυνα, όταν οι πληροφορίες αυτές θα είναι στην διάθεση διαχείριση ιδιωτικού φορέα, με άγνωστες προθέσεις και κίνητρα;


Οι ερωτώντες βουλευτές:


Μιχάλης Καρχιμάκης

Βασίλης Οικονόμου

Αλέξανδρος Αθανασιάδης

Γρηγόρης Νιιώτης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger