Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Εκδήλωση της Εταιρίας προστασίας σπαστικών στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως

Μια πολύ συγκινητική παράσταση για όλους προσέφεραν τα μέλη της εταιρίας προστασίας σπαστικών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ζωγράφειου Λυκείου Κωνσταντινουπόλεως.Το σχολείο, ένα από τα σημαντικότερα της ομογένειας και του ελληνισμού στο σύνολό του, με απόφοιτους κορυφαίες μορφές των γραμμάτων και της πολιτικής, με έναν από τους σημαντικότερους τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, οργανώνει συχνά διάφορες εκδηλώσεις είτε στα πλαίσια συνεργασίας με εταιρίες και σχολεία, είτε και με αυτόνομες εκδηλώσεις που δίνουν δύναμη στους Έλληνες της Πόλης και τονίζουν σε όλους ότι ο Ελληνισμός δεν έχει τελειώσει ακόμα στη Βασιλεύουσα των πόλεων.

Η εταιρία προστασίας σπαστικών που ιδρύθηκε το 1972 για να καλύψει ένα κενό για την αντιμετώπιση μιας μεγάλης ανάγκης, την ανάπτυξη της πρόνοιας για τα άτομα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα. Η ανάγκη για συμμετοχή σε πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες εξαιτίας του ότι είναι περιορισμένη σαν δυνατότητα στα άτομα με κινητικές δυσκολίες, έγινε βασική προτεραιότητα της εταιρίας κι έτσι σήμερα μέσα από το πείσμα των παιδιών και τη βοήθεια των εθελοντών να βλέπουμε μια πολύ ουσιαστική προσπάθεια να παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό.

Στην παράσταση στο Ζωγράφειο παρουσίασαν το μουσικό έργο «αγάπη είναι» μια χορογραφία της Ελένης Φορτώση που εκφράζει την έννοια της αγάπης ως κινητήρια δύναμη που δίνει νόημα και αξία στη ζωή. Στη θεατρική παράσταση που ακολούθησε ο Θίασος της Τρίτης παρουσίασε ένα έργο εμπνευσμένο από το ποίημα του Κωσταντίνου Καβάφη «Ιθάκη» το έργο «Ιθάκη-Μακρύ ταξίδι επιστροφής», διηγείται την επιστροφή του Οδυσσέα από την Τροία στην Ιθάκη, ως ένα ταξίδι εμπειριών και γνώσεων.

Μακάρι να δούμε πολλές τέτοιες παραστάσεις ακι στην Πόλη αλλά και στην Ελλάδα γενικά από άτομα που η κοινωνία έχει δυστυχώς απομονώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger