Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Διαγωνισμός «Στειακές και Γεραπετρίτικες Γεύσεις» στο Μόχλος

Μεγάλη συμμετοχή που ξεπέρασε το αναμενόμενο είχε η εκδήλωση «Στειακές και Γεραπετρίτικες Γεύσεις». Η εκδήλωση έγινε στο Μόχλος με 71 συμμετοχές παραδοσιακών φαγητών, χωρισμένες σε 8 κατηγορίες και περιελάμβανε λαδερά, τηγανητά, τσιγαριστά, σαλάτες, βραστά, αρτοσκευάσματα, γλυκά και διάφορα. Η κριτική επιτροπή είχε ένα αρκετά δύσκολο έργο αφού είχε να επιλέξει ανάμεσα σε πληθώρα φαγητών και γεύσεων. Τη επιτροπή αποτελούσαν οι κύριοι Γ. Φραγκιαδάκης Καθ. ΤΕΙ Διατροφής, Ν. Στάϊκος Γιατρός Νοσοκομείου Σητείας, Α. Μαρκάκη Καθ. ΤΕΙ Διατροφής και Κ. Γιακουμάκης Αρχιμάγειρας Πτυχιούχος ΣΤΕ.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Νομάρχης Λασιθιου κ. Αναστασάκης, Ο Προεδρος του ΣΕΔΗΚ κ. Μαρινάκης Δήμαρχος Ρέθυμνου, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Λασιθιου κ. Καστρινάκης καθώς και οι Δήμαρχοι Σητείας κ. Κουρουπάκης, Ιεράπετρας κ. Μαστοράκης και Αγ. Νικολάου κ. Κουνενάκης, ο αντινομάρχης Λασιθίου κ. Πατεράκης, οι προϊστάμενοι πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου κ.κ. Σολιδάκης και Βασιλάκης, ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Τσικαλουδάκης η πρόεδρος του ΔΣ Σητείας κα. Ζερβάκη και ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μακρύ Γιαλού κ. Μιχαήλ.

Είχε προηγηθεί Ημερίδα «Ελιά και Λάδι στα Σχολεία» στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Καβούσι στις 10.30 πμ και θα περιλαμβάνει σύντομες εισηγήσεις για την Κρητική και Μεσογειακή Διατροφή που θα παρουσιαστεί από τον Καθ. ΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας κ. Γ. Φραγκιαδακη, και για την Περιβαλλοντική και Πολιτιστική σημασία της Ελαιοκομίας και των Μνημειακά Ελαιόδεντρων που θα παρουσίαστεί από τον Δρ. Νίκο Μιχελάκη Επιστ. Σύμβουλο του ΣΕΔΗΚ, αλλα και προτάσεις για την συνεργασία Σχολείων και Αυτοδιοίκησης για την Ελιά και το Ελαιόλαδο που θα παρουσιαστούν από τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας Φ. Πεδιαδίτη και Κ. Λιανά.

Η εκδήλωση είχε μεγάλο ενδιαφέρον κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, συγχαρητήρια στους οργανωτές αλλά κυρίως στους συμμετέχοντες σε μια προσπάθεια διατήρησης της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger