Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Περίληψη αποφάσεων συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου στις 27/4

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας συνεδρίασε τη Δευτέρα 27 Απριλίου, και στα πλαίσια ενός ήρεμου και δημοκρατικού διαλόγου , αποφάσισε επί των παρακάτω θεμάτων:

1. Ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου για την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου

2. Χορήγησε παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου: Αθλητικό Κέντρο Σητείας (στίβος και γήπεδο ποδοσφαίρου) μέχρι 31/12/2009 λόγω της ανάγκης σύνταξης πρόσθετων στατικών μελετών για τα τοιχία αντιστήριξης.

3. Ενέκρινε την εκτέλεση του έργου: Συμπληρωματικά έργα αγροτικής οδοποιίας , πρ/σμού 106.500 € που προβλέπει την εκτέλεση εργασιών καθαρισμού στο αγροτικό οδικό δίκτυο σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα καθώς και την κατασκευή τοιχίου στο τ.δ. Κατσιδωνίου.

4. Χορήγησε παράταση προθεσμίας περαίωσης των έργων:

- Οδοποιία πόλης & οικισμών Α Φάση, μέχρι 26-5-09

- Οδοποιία πόλης & οικισμών Β Φάση, μέχρι 10-6-09

5. Αποδέχτηκε και κατένειμε ποσό 39.940 € προερχόμενο από πιστώσεις πολιτικής προστασίας.

6. Αποφάσισε τη λήψη μέτρων για την ελάφρυνση των πολύτεκνων οικογενειών (με τέσσερα παιδιά και άνω) του Δήμου που συνίστανται στην μείωση κατά 20% του τέλους ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας για κύρια κατοικία μόνο και μέχρις συμπληρώσεως του 18ου έτους ηλικίας των τέκνων και με απαραίτητη προϋπόθεση η οικογενειακή φορολογική δήλωση να μην υπερβαίνει τις 50.000 € το χρόνο.
Η συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε και θα επαναληφθεί σε επόμενο συμβούλιο προκειμένου να ερευνηθούν οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου για πιθανές μειώσεις στους τρίτεκνους και τα άτομα με αναπηρία.

8. Αποφάσισε την πιλοτική εφαρμογή της πληρωμής οφειλών προς το Δήμο (τέλη παρεπιδημούντων , τέλος 0,5%) μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Δήμου, από την Παγκρήτια Τράπεζα.

9. Καθόρισε το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων της πόλης που βρίσκονται στους πεζόδρομους Καραμανλή και 4ης Σεπτεμβρίου από 9:00 έως 12:00 καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο .

10. Ενέκρινε την πρόσληψη 21 υδρονομέων για τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου για την υδρευτική περίοδο 2009.

11. Ενέκρινε τον ισολογισμό και την έκθεση πεπραγμένων εταιρικής χρήσης 2008 της Δ.Ε.ΠΟ.Τ.Α.Σ ο οποίος σε ανακεφαλαίωση εμφανίζει:
ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ: 1.157.348,43 €
ΠΑΘΗΤΙΚΟ : 1.157.348,43 €
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΡΗΣΗΣ (ΚΕΡΔΗ): 9.040,62 €

12. Ενέκρινε την επέκταση του δημοτικού εξωτερικού φωτισμού στις παρακάτω περιοχές του Δήμου:

- οδό Εμμ.Αϊβαλιώτη 5 στις Ξεροκαμάρες (νέο σχέδιο πόλης)
- τοπικό διαμέρισμα Αχλαδίων (περιοχή Αρμούλες)
- τοπικό διαμέρισμα Μ. Μουλιανών (από Κεφαλοβρύση μέχρι Αγ.Αθανάσιο) και η μετατόπιση ενός στύλου στο τοπικό διαμέρισμα Χαμεζίου για τη διάνοιξη αγροτικού δρόμου.

13. Γνωμοδότησε για την παραχώρηση της χρήσης του παλαιού δημοτικού σχολείου Κατσιδωνίου στον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση του συλλόγου και ως χώρος εξυπηρέτησης σπηλαιολόγων, φυσιολατρών και επισκεπτών.

•14. Ενέκρινε την επιχορήγηση των παρακάτω Πολιτιστικών και Αθλητικών σωματείων του Δήμου για ενίσχυση του έργου τους:

§ Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ.Γεωργίου με ποσό 1.000 €
§ Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μυρσίνης, με ποσό 1.000 €
§ Αναπτυξιακός Σύλλογος Μόχλου και ευρύτερης περιοχής, με ποσό 2.000 €
§ Αθλητικός Όμιλος Σκοπής, με ποσό 2.000 €

Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger