Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Εκδήλωση της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γενικού Λυκείου Σητείας

Μια σημαντική εκδήλωση οργάνωσε η περιβαλλοντική ομάδα του Γενικού Λυκείου Σητείας, που απέδειξε ότι το δημόσιο σχολείο δεν έχει μοναδικό στόχο την παροχή γνώσεων αποκλειστικά προερχόμενες από το αναλυτικό πρόγραμμα, αλλά περνάει τα όρια του και αναδεικνύει κι άλλα ταλέντα των μαθητών αλλά και το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν για να πετύχουν κάτι μεγαλύτερο από την κλασσική γνώση.

Η εκδήλωση απευθυνόταν στους μαθητές και τους διδάσκοντες του σχολείου έγινε στο χώρο του «Πολύκεντρου» και τίμησαν με την παρουσία τους ο υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Κοκκίνης και πολλοί άλλοι εκπαιδευτικοί ασχολούμενοι με περιβαλλοντική εκπαίδευση στη Σητεία. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η εκπαιδευτικός του σχολείου κα. Παφίτα Κατερίνα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Δασκαλάκη Νίκο, Ροδίφτση Ειρήνη, Ευθυμίου Λουκία και Τσικαλάκη Γιώργο.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν το νερό και ειδικά το νερό στην επαρχία Σητείας. Έγινε ιστορική προσέγγιση του θέματος, αναφέρθηκαν ζητήματα όπως τα ποτάμια, οι κρήνες αλλά και το σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Σητείας. Παρουσιάστηκαν οι προβληματισμοί όλων πάνω στο θέμα και ειδικότερα το θέμα της αειφορίας και ανάπτυξης των υδάτινων πόρων της περιοχής μας.

Τέλος οι μαθητές έκαναν μια εκτενή παρουσία όλων των δραστηριοτήτων, όπως επισκέψεις σε οργανισμούς, εργοστάσια παραγωγής και εμφιάλωσης νερού και φυσικά την περιβαλλοντική εκδρομή στην Ελούντα.

Την εκδήλωση έκλεισε η μουσική παράσταση των μαθητών με τραγούδια που έκαναν αναφορές στο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger