Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ζητά και τα ρέστα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας για τις αντιδράσεις στο Μακρύ Γιαλό.

Το θράσος και η αναίδεια δεν έχουν όριο για τον κ. Μαστοράκη Δήμαρχο Ιεράπετρας. Αφού κατάφερε να ολοκληρώσει το αίσχος του Μακρύ Γιαλού και ανακοίνωνε ότι κάνει αποδεκτό το αίτημα του Μακρύ Γιαλού για «απορρόφηση» δυο ώρες πριν το αποφασίσουν στο Μακρύ Γιαλό, σήμερα τολμά και στέλνει επιστολές στον Προθυπουργό να κάνει «ντα» το δήμαρχο Σητείας που πήγε και συμπαραστάθηκε στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Μακρύ Γιαλού να ανατρέψουν την ανιστόρητη απόφαση που έλαβαν μετά από παρασκηνιακές μεθοδεύσεις.

Ο δήμαρχος Σητείας πήγε αντρίκια και είπε ότι αυτός είναι τόπος ιστορικός για τη Σητεία, μέχρι σήμερα δε μιλούσε κανείς γιατί ο Δήμος Μακρύ Γιαλού διεκδικούσε την αυτονομία του, σήμερα όμως μετά την απεμπόλιση του δικαιώματος αυτού ο λόγος περνάει στον κόσμο και ο κόσμος ζητά την αποκατάσταση της πραγματικότητας γιατί πιστεύει στην ανάπτυξη και όχι στην απορρόφηση της περιοχής από ένα δήμο που δεν έχει καμιά σχέση με την Ιεράπετρα. Ο προπάπαππους κι ο παππούς μου από Πεύκους αγόρασαν περιουσία στη Σητεία (ή Λιμάνι θυμάμαι το άκουγα), έστειλαν τα παιδιά τους στο γυμνάσιο της Σητείας, για ψωνια στη Σητεία, για βόλτα στη Σητεία, για μόνιμα στη Σητεία... γιατί δεν πήγαν Ιεράπετρα που τους έπεφτε και πιο κοντά, άραγε; λέτε να ήταν τυχαία η επιλογή; δε νομίζω...

Σήμερα έρχεται ξεδιάντροπα και μας κάνει παρατήρηση γιατί δε σεβόμαστε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Ποιας πλειοψηφίας ρε λεβέντες; Πού ήταν οι εκπρόσωποι των τοπικών διαμερισμάτων με δικαίωμα ψήφου; Γιατί ενώ την προηγούμενη βραδιά ενώ είχαν αποφασίσει να να διεκδικήσουν αυτονομία του δήμου με εσπευσμένες αποφάσεις ζήτησαν να πάνε στο δήμο Ιεράπετρας.

Καλό είναι ο δήμαρχος Ιεράπετρας να βγάλει το σκασμό, γιατί άνθρωποι που έμαθαν να λειτουργούν στο παρασκήνιο δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν. Εδώ ούτε να κρύψετε την υποκρισίας σας δεν καταφέρατε κι αντί να περιμένετε να βγει η απόφαση του Μακρύ Γιαλού σπεύσατε να το ανακοινώσατε!!! Ούτε να ξημερώσει δεν αφήσατε!!! Θέλει η ....(να μην πω ποια) να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει λένε στο χωριό μου, που παρεμπιπτόντως είναι στα όρια του δήμου Μακρύ Γιαλού. Εγώ αγαπώ την Ιεράπετρα αλλά Ιεραπετρίτης δεν ήμουν και δε θα γίνω, φαίνεται όμως ότι ο δήμαρχος Ιεράπετρας θέλει να γίνει λίγο Σητειακός....

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συντοπίτες.

Πάντα τη Σητεία τη θεωρούσαν "ουρά" τους οι άλλες πόλεις της Κρήτης. Γιατί η κατάρα μας είναι ότι είμαστε άκρα τόπου, και δεν επιρρεάζουμε τους άλλους. Το Ηράκλειο μας χρησιμοποιεί σα νομό όταν θέλει να τραβήξει πράγματα από τη δυτική Κρήτη, γιατί "είναι άδικο" για το ανατολικό τμήμα του νησιού να ταλαιπωρείται για να επυπηρετηθεί στα Χανιά (βλέπε Εφετείο). Εδά και μεταξύ μας βγάνομε τα μάτια μας και κάνομε τα ίδια.
Εντάξει κύριοι της Ιεράπετρας έχετε τη μεγαλύτερη πόλη στο νομό. Ε, και; Πόσο μεγαλύτερη θέλετε να τη κάμετε; Αλλά βέβαια με το νέο Καλλικράτη ο Δήμαρχος θα γίνει τοπικός ηγεμονίσκος. Όσο μεγαλύτερος ο πλυθησμός τόσο περισσότερα τα κονδύλια!!! Δημότες του Μακρύ Γυαλού, θαρείτε ότι θα γίνει δίκαιος καταμερισμός των κονδυλίων και για αυτό αποστρέφεστε την ιστορική σας μηρόπολη; Στειακούς θα σας θεωρούν πάντα οι Γεραπετρίτες και ... να σας!!! Τα κονδύλια θα πηγαίνουν εκεί που θα έχουν να εισπράξουν. Φέρμα, Γεράπετρος, οι παλιές γεραπετρίτικες κτήσεις του νέου τοπικού ηγεμόνα... σιγά μη ξανοίξουνε τσι Στειακούς... έστω κι αν έχουν στα χαρτιά ενσωματωθεί!!! Θυμηθείτε, σε ποιό Γυμνάσιο πήγατε, στση Στείας ή στη Γεράπετρο; Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιεράπετρας ή Σητείας έχει άμεσα συνδεθεί με το μόχθο σας; Εδά σας ε θυμήθηκε η Γεράπετρος!!! Το γιατί το αναλογιστήκατε; Ποντάρουνε στην αριθμητική σας υπόσταση για να κόβουνται περισσότερα κονδύλια στο νέο καλλικρατικό Δήμο. Δε θα ελέγχει όμως ο Καλλικράτης και τον καταμερισμό τους!

Βέβαια όλα αυτά ισχύουν και για το νέο δήμαρχο της πόλης μας (το νυν δηλαδή, που προετοιμάζεται και καλά κάνει). Το νού σας. Ο Καλλικράτης επαναφέρει την παλιά Επαρχία και ΟΛΟΙ έχουν δικαιώμα, όχι μόνο υποχρεώσεις. Νέε Δήμαρχε Σητείας όλοι θα είναι δημότες σους. Όχι μόνο οι νυν ανήκοντες στο Δήμο Σητείας. Και οι Ρουκακιανοί και οι Μακρυγυαλιώτες (ελπίζουμε μετά την αναμπουμπούλα)αλλά και οι νυν δημότες Ιτάνου και Λεύκης.
Δίκαιος λοιπόν "ηγεμόνας" να είσαι κύριε νέε δήμαρχε. Αλλιώς, αν οι Μακρυγυαλιώτες από τώρα ... την κάνουν, μετά θα σου την κάνουν και οι υπόλοιποι.

Ένα μπράβο στο φωτογράφο που έβγαλε τη φωτογραφία της ταμπέλας των Λιθινών... ε, όι και οι Λιθίνες στη Γεράπετρο ρε παιδιά. Ευτυχώς που δεν εφτάξανε στο Βάι!!! Να αναβιώσει ο ελληνιστικός πόλεμος Ιεραπυτνίων και Ιτανίων. Και δεν έχει και τόπο η πρόσωψη του Τοπλού για άλλη πλάκα!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΟΠΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ,ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΗ, ΧΡΗΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.
ΕΝΤΑΞΕΙ,EINAI ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ - ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ.
ΑΚΟΥΜΕ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ Η ΣΗΤΕΙΑ, ΡΙΓΜΕΝΗ Η ΣΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΑΙΔΡΑ.
ΜΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ -ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ THN ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ {ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΑΓΙΟΝΙΚΟΛΙΩΤΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΘΗΝΑ ΜΕΣΩ ΣΗΤΕΙΑΣ;} ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ; TO ΚΥΡΙΟ ΛΙΜΑΝΙ; Η ΠΡΩΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ; Η ΣΧΟΛΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ κλπ. ΜΑ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ{ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΗΤΕΙΑΚΟΥΣ ¨ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΗ¨ ΠΟΛΗ} ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ-ΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ, ΜΑ 100 % ΣΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ.
ΤΩΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ.
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΠΥΤΝΙΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΣΗΤΕΙΑ, ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΜΕΤΟΙΚΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ-ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΩΝ, ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΩΙΜΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ κλπ., ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΟΓΩ ΕΠΑΡΧΙΑΣ.
ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΕΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ-ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΘΑ ΠΡΩΤΟΠΑΕΙ.
ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΗΤΕΙΑΚΟΙ, Ο ΚΟΥΤΣΟΥΡΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΧΕΙ ΣΑΦΩΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΒΙΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΛΙΑΝΙΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΩΤΗ Η ΤΟ ΜΥΡΤΙΑΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΚΟΙΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ.
ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΕΡΙΝΟΛΑΚΟ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ {ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΚΟΠΗΣ} ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΣΗΤΕΙΑΚΟΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ.
ΩΣΤΟΣΟ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΔΕΝ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ¨ΑΔΕΛΦΩΝ ΣΥΝΕΠΑΡΧΙΩΤΩΝ¨.
ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ πχ Ο ΑΓΙΟΣΤΕΦΑΝΙΩΤΗΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ.
ΡΩΤΕΙΣΤΕ ΩΣΤΟΣΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Η ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ 90% ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΣΑ Δ.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΟΜΟΡΟ ΔΗΜΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ.
ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΔΑ ΚΑΠΟΥ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.
ΑΣ ΓΙΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ, ΜΕ 3 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ 36 Δ.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. ΣΕ ΑΥΤΑ ΑΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
ΕΤΣΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΣΗΤΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

Τοπικισμός σημαίνει να ζητάς να μη σου πάρουν αυτά που σου ανήκουν ή να πάρεις μέρος από το σπίτι του άλλου; Αν η Σητεία ζητά αυτό που της ανήκει μάλλον αυτό δεν ονομάζεται τοπικισμός, αν δεν το ζητούσε θα ονομαζόταν βλακεία. Η Ιεράπετρα θέλει να φτάσει το δήμο στο Κάβο Σίδερο τότε μπορεί να είναι και χαρούμενη, αλλά αφού μιλάτε για πρόοδο κοιτάξτε να το κάνετε με τις δικές σας δυνάμεις κι όχι με τις πλάτες της Σητείας!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε του δεύτερου (και τρίτου -από υπερβάλοντα ζήλο- σχολίου),

Επειδή η ιστορία επαναλμβάνεται και πρέπει να διδασκόμαστε από αυτήν, αν μπορούμε να την καταλάβουμε βέβαια, για αυτό ανέφερα τους Ιτάνιους και του Ιεραπυτνίους. Αλλά δεν έγινε αντιληπτό, φυσικά, το μήνυμα ότι οι διαμάχες δεν βοηθούν τον τόπο....
Αν λοιπόν κάτι θέλετε να μελετήσετε ξεκινείστε με την ιστορία και αφήστε τον τοπικισμό της Σητείας για τους κοινονιολόγους που κάτι παραπάνω θα καταλάβουν.

Δεν αρνείται κανείς ότι ο Μακρύ Γυαλός είναι κοντά με την Ιεράπετρα. Αυτό τί σημαίνει, ότι και το Σουφλί ή η Αλεξανδρούπολη που είναι πιο κοντά στη Βουλγαρία ή την Τουρκία, σε σχέση με την Αθήνα, πρέπει να την προσαρτήσουν οι γείτονες;
Το ανήκουστο που σχολιάζεται δεν είναι ότι θέλουμε η Σητεία "να βγεί από πάνω" από την Ιεράπετρα. Ας μεγαλουργεί η Ιεράπετρα με όσα από πάντα είχε και η Σητεία με όσα χωριά είχε στη διοικητική της περιφέρεια. Και μη φαμφαρολογείτε επειδή τώρα τα "σάξανε" οι τοπικοί παράγοντες και σας βολεύει. Γιατί μιλάτε για αυτόβουλες προσχωρήσεις των χωριών μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη και δεν παραδέχεστε ότι καλύτερα είναι αυτά να λυθούν πριν την υλοποίηση του προγράμματος; Πώς δέχεστε τις αποφάσεις των συνελεύσεων μετά τον Καλλικράτη και δεν ακούτε τις διαμαρτυρίες των ντόπιων τώρα;

Μην κινείστε από υπέρμετρο ζήλο.
Προσωπικά πιστεύω ότι οι δύο επαρχίες πρέπει να συνεργάζονται. και οι δύο είναι στις εσχατιές του νησιού και έχουν κοινά προβλήματα. Αλλά κινήσεις παρασκηνιακές και οφθαλμοφανώς μεθοδευμένες δεν μπορώ να τις δεχτώ. Και μη μου σχολιάσετε τους χαρακτηρισμούς. Η αποδοχή του δημάρχου Ιεράπετρας για συνένωση των δύο δήμων, πρωτού συνεδριάσει το συμβούλιο του Μακρύ Γυαλού για αυτό το θέμα, μόνο παρασκηνιακές και υποχθόνιες στρατηγικές ομολογεί.

Όσο για τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, έλεος. αν είχατε κι εσείς τους δρόμους που συνδέουν τη Σητεία με την υπόλοιπη Κρήτη, ας μην τα πέρνατε!!!
ΤΕΙ έχει και στις άλλες πόλεις. κι αντί να απαιτούμε περισσότερες και σημαντικότερες σχολές στο νομό ας μη διαμοιράζουμε ποιός την έχει καλύτερη! Δεν έχει η Ιεράπετρα σχολή που σχετίζεται με την ντόπια ενασχόληση; δεν έχει ο Άγιος επίσης; το ΤΕΙ διατροφολογίας πόσο προσφέρει στη Σητεία σε σχέση με την προσφορά των άλλων τμημάτων στις άλλες πόλεις (σε καμία περίπτωση δε μέμφομαι το ΤΕΙ, ίσα ίσα είμαι περίφανος για αυτό); το σκεφτήκατε έτσι ποτέ ή από το μυαλό σας πέρασε μόνο το πόσο προσφέρει στην πόλη σας οικονομικά η ύπαρξη του τμήματος;
Όσο για το στρατό σιγα τα φουσάτα. Τη σχολή χωροφυλακής πότε λένε ότι την κλέινουν και πότε την ανοίγουν!! και που να τοποθετηθούν τα σώματα ασφαλείας αγαπητέ μου κύριε; άκρα του τόπου είμαστε. να βάλομε το ναυτικό (10 ταλαίπωρα ναυτάκια) στη Νεάπολη; και την αεροπορία (άλλα 50 άτομα maximum) να ξανοίγει το Αιγαίο στη Σπίνα Λόγγα; τυχαία έχουν επιλεγή τα σημεια από τους επιτελείς; Απορώ γιατί δε σας συμβουλεύτηκαν!

Αγαπητέ μου κύριε, κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι η Ιεράπετρα είναι απολίτιστη. Αναγνωρίζουμε το Μαρκόπουλο, όπως σε όλη την Ελλάδα, και το Σόμερ γιατί όχι; αλλά
όποιος έχει τη μύγα......

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ειστε σε θεσει να ξερεται τι προσφερουν το Πολ.Ναυτικο η Πολ.Αεροπορια και η σχολη τις Αστυνομιας στην Σητεια ,τοτε ψαξτε το λιγο,γιατι μονο απο τα ενοικια τον μονιμων αλλα και απο τα ψωνια των μοναδων ειναι πολλες χιλιαδες ευρω καθε μηνα,και να εισαι σιγουρος οτι αυτοι που ειναι υπευθυνοι για να πουν απο που θα αγοραζονται ολα τα υλικα ειναι τοσο τοπικιστες που ακομα και στον Μακρυ Γυαλο να ειναι κατι φθηνότερος πρωτιμουν να το αγορασουν απο την Σητεια.
Να ειστε σιγουροι οτι αν ποτε φυγει ο στρατος απο την Σητεια θα πεινασει πολυς κοσμος.

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger