Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Απαράδεκτος Βανδαλισμός στα Νέα κτήρια του ΑΤΕΙ Κρήτης- παράρτημα Σητείας

Με μια πράξη που σε όλες τις περιπτώσεις μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τραγική και απαράδεκτη. Τα νέα κτήρια του ΤΕΙ στη Σητεία που ακόμα δεν έχουν δοθεί προς χρήση βρήκαν ανεγκέφαλοι να εκφράσουν τις βλακώδεις καλλιτεχνικές τάσεις για υποστήριξη συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας. Ανεγκέφαλοι οπαδοί που αρνούμαι να δεχτώ ότι έχουν σχέση με τον επίσημο σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην πόλη μας, πήγαν και έγραψαν σειρά μηνυμάτων στους τοίχους του ιδρύματος (το οποίο για την ιστορία δεν έχει ακόμα δοθεί προς χρήση) και όχι μόνο αυτό αλλά φρόντισαν να γράψουν σειρά υβριστικών συνθημάτων για τους οπαδούς άλλης ομάδας. Είναι τραγικό νέα παιδιά αντί να καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο στην πόλη μας κάνει προσπάθεια να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο, δείχνουν με το χειρότερο τρόπο την τραγικότερη εικόνα για ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα στον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν μια πόλη όπως η δική μας που διατείνεται ότι έχει προσφέρει στον παγκόσμιο πολιτισμό να είναι χαρούμενη από αυτή την τραγική εικόνα που καλλιεργεί πέρα από την κακογουστιά και το βανδαλισμό, το μίσος και την διαμάχη ανάμεσα στους οπαδούς των άλλων ομάδων.
Οφείλει άμεσα ο σύνδεσμος της ως άνω ομάδας να φροντίσει να παραδειγματίσει τους τραγικούς αυτούς ανθρώπους και αν είναι δυνατόν να προχωρήσει σε κίνηση καταδίκης της πράξης με το να προσπαθήσει να αποκαταστήσει έστω και συμβολικά μέρος του τραγικού θεάματος.
Στο σημείο αυτό πρέπει επιτέλους να δείξουν οι σύνδεσμοι ότι είναι παράγοντες πολιτισμού και μπορούν να έχουν σημαντικό ρόλο σε κοινωνικά ζητήματα. Επιτέλους ο πολιτισμός πρέπει να γίνει δείγμα της καθημερινής μας πρακτικής. Ας θυμηθούμε πριν από καιρό την εικόνα που είχαν τα σήματα κυκλοφορίας εξαιτίας των αυτοκόλλητων που κάποιοι ανόητοι κολλούσαν. Περάσαμε από το ένα κακό στο άλλο. Κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger