Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

11/7/2008 Έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σητείας 'ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ 2008'


Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με το γενικό τίτλο ΚΟΡΝΑΡΕΙΑ πραγματοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στη Σητεία, στην πατρίδα του Βιτσέντζου Κορνάρου, του ποιητή του Ερωτόκριτου , στον οποίον και οφείλουν το όνομά τους.
Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη κρίνεται απαραίτητη η ανάπτυξη πολιτιστικής δραστηριότητας και η καλλιέργεια αισθητικών κριτηρίων στους πολίτες της. Πέρα από το όποιο πνευματικό όφελος προκύπτει από την παρακολούθηση τέτοιων εκδηλώσεων συνεκτιμάται και το ψυχαγωγικό όφελος που θεωρείται απαραίτητο για τον αγχώδη σύγχρονο άνθρωπό ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να δραπετεύσει από την καθημερινότητα και τη συνήθεια. Εξάλλου η ψυχαγωγία συναρτάται απόλυτα και με την καλοκαιρινή ρέμβη καθώς και με τις δυνατές συγκινήσεις που ούτως η άλλως προσφέρει το καλοκαίρι.
Με ένα τέτοιο σκεπτικό ο Δήμος Σητείας προχώρησε και φέτος στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η Αντιδήμαρχος κ. Κατερίνα Ζερβάκη που ρωτήθηκε σε ότι αφορά το περιεχόμενο του προγράμματος και τους στόχους που υπηρετούνται μέσα από αυτό, προσδιόρισε τα παρακάτω κριτήρια επιλογής των παραστάσεων
Κριτήρια
Ποιότητα των παραστάσεων ώστε να εξασφαλίζεται η πολιτιστική αναβάθμιση των δημοτών
Εκδηλώσεις συναρτώμενες με τα ενδιαφέροντα των δημοτών
Εκδηλώσεις συναρτώμενες με την αισθητική παιδεία
Εκδηλώσεις για κάθε ηλικία
Εκδηλώσεις που να καλλιεργούν τη συλλογικότητα και να ενεργοποιούν σε δημιουργία τους ίδιους τους πολίτες
Συμμετοχικότητα τω νέων
Εκδηλώσεις που προάγουν τον τοπικό πολιτισμό
Στόχοι
Συμβολή στην ανανέωση των αισθητικών μας κριτηρίων
Συμβολή στην πολιτιστική αναβάθμιση νε την προσέγγιση υγιών μορφών τέχνης και υγιών εκφράσεων της
Ψυχαγωγία
Ευκαιρία συναναστροφής και εκδήλωσης κοινωνικότητας
Οι τομείς πολιτισμού που εκπροσωπούνται στο φετινό πρόγραμμα των Κορναρείων είναι το θέατρο, η μουσική , ο χορός, οι εικαστικές τέχνες , η αστρονομία , η ιστορία και ο τοπικός πολιτισμός. 40 περίπου εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Σητείας και στα δημοτικά διαμερίσματα, η κάθε μία με ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος προσδοκά να καλύψει όλες τις αναζητήσεις και να προσφέρει στιγμές απόλαυσης σε όσους τις επιλέξουν.
Βέβαια στην εποχή μας πλήθυναν οι κάθε λογής εκδηλώσεις και αγγίξαμε τα όρια του κορεσμού. Είναι γνωστό, επίσης ότι οι δεξαμενές που κάποτε ήταν γεμάτες από αισθήματα, από ιδέες , από οράματα σήμερα στέρεψαν. «Όμως η εξοικείωση με την τέχνη είναι μια παιδευτική διαδικασία που τίποτα δεν απαγορεύει να επαναλαμβάνεται» τόνισε η κ. Ζερβάκη.
Γι ‘αυτό ο Δήμος Σητείας απευθύνει κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού.
Το πρόγραμμα των Κορναρειών υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου http://www.sitia.gr/city/cornareia/kornaria.html.


Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger