Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Η Κομισιόν μας απειλεί με περικοπές πόρων €307 εκατ.

Η βόμβα μεγατόνων, που εδώ και δύο χρόνια είναι έτοιμη να εκραγεί, απασφαλίστηκε χθες, προσθέτοντας μια ακόμα «μαύρη τρύπα» στον κρατικό προϋπολογισμό, προκαλώντας ταυτόχρονα έντονο προβληματισμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Η επίτροπος Γεωργίας Μάριαν Φ. Μπόελ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τη διαδικασία περικοπής 10% του συνόλου των κοινοτικών ενισχύσεων που καταβάλλονται στους Ελληνες αγρότες, εξαιτίας των τραγικών, όπως επισήμανε, ελλείψεων στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) των κοινοτικών επιδοτήσεων της καινούργιας ΚΑΠ και ιδίως στο κομμάτι του συστήματος αναγνώρισης αγροτεμαχίων.
Με δεδομένο ότι, την περσινή χρονιά το συνολικό ύψος των κοινοτικών επιδοτήσεων (ενιαία ενίσχυση της νέας ΚΑΠ) που καταβλήθηκαν στους Ελληνες αγρότες έφθασε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα 2,888 δισ. ευρώ και στο σύστημα της ενιαίας ενίσχυσης «μπαίνουν» από φέτος και τα φρουτολαχανικά, το 10% αντιπροσωπεύει ποσό άνω των 307 δισ. ευρώ, χωρίς σε αυτό να ληφθούν υπόψη οι δαπάνες για τα γεωργικά έργα.Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger