Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Ο «Απόκοπος» Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θέατρο για Όλους» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου

Με μια ξεχωριστή παράσταση συνεχίζεται το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων που χορηγεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου το φετινό καλοκαίρι στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διεξάγονται σε όλο το Λασίθι.
Ο «Απόκοπος» του Μπεργαδή, είναι ένα Κρητικό ποίημα των αρχών του 16ου αιώνα, που ανεβάζει η εταιρεία θεάτρου «χώρος» και έχει ήδη εντυπωσιάσει το κοινό στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Οι παραστάσεις ξεκινούν την Τετάρτη 29 Ιουλίου από τον αρχαιολογικό χώρο των Γουρνιών και θα συνεχιστούν την Πέμπτη 30 Ιουλίου στη Συκιά του Δήμου Λεύκης, την Παρασκευή 31 Ιουλίου στη Ζάκρο του Δήμου Ιτάνου και το Σάββατο 1η Αυγούστου στο Βραχάσι της Κοινότητας Βραχασίου. Όλες οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 9 το βράδυ.
«Ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πιστεύουμε ότι στις μέρες μας όλοι οι Λασιθιώτες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν θεατρικές παραστάσεις, για αυτό και προχωρήσαμε στην πρωτοβουλία να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα με το τίτλο «θέατρο για όλους» το φετινό καλοκαίρι. Αποτελεί την αρχή μιας προσπάθειας που στόχος μας είναι να συνεχιστεί και να καθιερωθεί ως θεσμός στο νομό, στον οποίο θα αναδεικνύεται και θα διαχέεται η δουλειά των τοπικών θεατρικών σχημάτων καθώς και αξιόλογες παραστάσεις από την Κρήτη και την Ελλάδα», επισημαίνει ο Νομάρχης κ. Σήφης Αναστασάκης.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger