Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ερώτηση του Βουλευτή Λασιθίου κ. Μιχάλη Καρχιμάκη για τη φωτιά στο Σελάκανο

Κύριοι Υπουργοί,

Την Παρασκευή 24-7-09 ξέσπασε από άγνωστη αιτία μεγάλη πυρκαγιά στο δάσος του Σελάκανου καίγοντας συνολικά 1.900 στρέμματα δασικής χορτολιβαδικής και αγροτικής έκτασης.
Ταυτόχρονα έχουν εντοπισθεί μεγάλες ζημιές στα αρδευτικά δίκτυα και στο δίκτυο που παρέχει πόσιμο νερό στους οικισμούς Μαλλών και Χριστού.
Επίσης έχουν καεί αρκετά ζώα, ελαιόδεντρα, αμυγδαλιές, καρυδιές και εσπεριδοειδή.
Όλα αυτά συνθέτουν ένα τοπίο, όπου οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν για την αποκατάσταση και την καταβολή αποζημιώσεων από τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά και στο φυσικό περιβάλλον και στις υποδομές αλλά και στις περιουσίες τους.
Υπάρχει δε αυξημένη δυσπιστία για την συνδρομή της Πολιτείας αφού σε προηγούμενα ίδια περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας υπήρξαν καθυστερήσεις αλλά και αθέτηση των υποχρεώσεων της Πολιτείας και όσον αφορά τις υποδομές και όσον αφορά το περιβάλλον αλλά και τις αποζημιώσεις των περιουσιακών στοιχείων των κατοίκων.

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών και να αποκατασταθούν οι υποδομές, το φυσικό περιβάλλον αλλά και να αποζημιωθούν οι πληγέντες κάτοικοι της περιοχής.

Θα υπάρξει χρηματοδότηση προς τον Δήμο Ιεράπετρας προκριμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης;

Θα υπάρξει μέριμνα για αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής του δάσους του Σελάκανου;

Θα αποζημιωθούν οι πληγέντες κάτοικοι από τις ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά στο φυτικό και ζωικό τους κεφάλαιο;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μιχάλης Καρχιμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger