Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Επιστολή στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική αρχή για να φθάσει η ανακύκλωση και στο Δήμο Σητείας, στις 19/3/09 αποστείλαμε προς την Ε.Ε.Α.Α. πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη για τον σταθμό μεταφόρτωσης (ΣΜΑ)που πρόκειται να κατασκευαστεί στο ΧΥΤΑ Σητείας.

Στη συνέχεια σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε αρχικά με τον κ. Ζησιμόπουλο και μετά με τον Κύριο Μπλάνα της Ε.Ε.Α.Α., καθορίστηκαν ημερομηνίες για την επίσκεψη κλιμακίου της Ε.Ε.Α.Α στη Σητεία ώστε να εγκριθεί, αρχικά, η προτεινόμενη θέση για το ΣΜΑ και σε επόμενη φάση η χρηματοδότηση της κατασκευής από την Ε.Ε.Α.Α.

Η Ε.Ε.Α.Α. όμως προφασιζόμενη άλλες επείγουσες υποθέσεις, λες και η δική μας υπόθεση δεν ήταν επείγουσα, ανέβαλε συνεχώς την επίσκεψη ώσπου προς μεγάλη μας έκπληξη στις 4/6/09 λάβαμε επιστολή από την Ε.Ε.Α.Α. όπου αν και μας επιβραβεύει γιατί είμαστε ο μοναδικός Δήμος στο Λασίθι που έχει υποβάλλει πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη για τον ΣΜΑ, μας υποδεικνύει ότι πρέπει να συντονιστούμε με τους ρυθμούς του τελευταίου Δήμου για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι πέρα από κάθε λογική και πέρα από τη φιλοσοφία του Υπουργείου σας που αν μη τι άλλο ενθαρρύνει τους Δήμους και τους Δημότες να ενταχθούν στο σύστημα ανακύκλωσης.

Θεωρούμε ότι υπάρχει σκοπιμότητα από την Ε.Ε.Α.Α. την οποία και καταγγέλουμε, δεδομένου ότι είναι υποχρέωσή της να ανταποκρίνεται στα αιτήματα όλων των Δήμων ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τους θέση.

Συμπληρωματικά σας αναφέρουμε ότι ο ΕΣΔΑΚ με έγγραφο που απέστειλε στις 8/6/09 στην Ε.Ε.Α.Α. προτείνει να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή του προγράμματος στο Δήμο Σητείας και στους όμορους Δήμους (Ιτάνου, Λεύκης, Μακρύ Γιαλού).

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας ώστε το δίκαιο αίτημά μας να τύχει ανάλογης αντιμετώπισης.
Με εκτίμηση

Ο Αντιδήμαρχος Σητείας

Μιχάλης Πρωτογεράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger