Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Βραδιά Παραδοσιακών Γλυκών στην παραλία του Κουτσουρά

Ένα αφιέρωμα στην παράδοση μέσα από γεύσεις και ήχους πραγματοποίησε η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Μακρύ Γιαλού την Τρίτη 28 Ιουλίου στην Παραλία του Κουτσουρά. Όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις κρητικές παραδοσιακές γλυκειές δημιουργίες που έφτιαξαν γυναίκες της περιοχής, καθώς και να γνωρίσουν από κοντά την κρητική κουζίνα.

Τα παραδοσιακά Καλιτσούνια, Πατούδα, Σταφιδωτά, Ξεροτύγανα, Λουκούμια, Κουλούρια, Μελομακάρουνα πρωταγωνίστησαν στον μπουφέ, ενώ πολλοί ήταν οι επισκέπτες του τόπου μας που δοκίμασαν και θέλησαν να πληροφορηθούν για τον τρόπο δημιουργίας τους.

Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσε το κρητικό συγκρότημα του Δημήτρη Θραψανιώτη, το οποίο διασκέδασε τον κόσμο δίνοντάς του την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά την κρητική μουσική και τους κρητικούς παραδοσιακούς χορούς.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης «Τέτοιες εκδηλώσεις στοχεύουν στην ψυχαγωγία του κόσμου και στην προβολή της παράδοσής μας στους επισκέπτες του τόπου μας. Μέριμνά μας αποτελούν οι δράσεις σε κάθε περιοχή και κάθε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Μακρύ Γιαλού και στόχο μας η αξιοποίηση κάθε πλατείας που βρίσκεται στους οικισμούς και στα Δ.Δ του Δήμου μας. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και σε άλλα σημεία του Δήμου».

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή τους, όλες τις κυρίες που έφτιαξαν γλυκά και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger