Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Ανοικτή επιστολή στους δημότες του Αντιδήμαρχου και υπεύθυνου θέματα Περιβάλλοντος του Δήμου Σητείας κ. Μιχάλη Πρωτογεράκη.

Ανοικτή επιστολή στους δημότες απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Σητείας και υπεύθυνος για θέματα Περιβάλλοντος του Δήμου Σητείας κ. Μιχάλης Πρωτογεράκης.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Πρωτογεράκη:

« Αγαπητοί Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Θεωρούμε ότι η καθαριότητα του Δήμου μας είναι ζήτημα που μας αφορά όλους γιατί προστατεύει την υγεία ,το περιβάλλον και αναβαθμίζει τη ζωή μας.

Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε και να τηρήσουμε ορισμένους κανόνες που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης της Σητείας και των Δημοτικών Διαμερισμάτων. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο περισσότερο ρυπαίνουμε τόσο περισσότερο πληρώνουμε για να καθαρίζουμε.

ΞΕ - ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ:

•1. Συσκευάζουμε τα απορρίμματα σε ειδικές σακούλες απορριμμάτων (και όχι σε τσάντες των super markets) και τις δένουμε καλά.

•2. Τοποθετούμε τις σακούλες μέσα στους κάδους αποκομιδής αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί λίγο πριν την καθορισμένη ώρα διέλευσης του απορριμματοφόρου.

•3. Κλείνουμε τα καπάκια των κάδων.

•4. Τοποθετούμε τα χαρτοκιβώτια μέσα σε ειδικά πλαίσια , όπου υπάρχουν, ή μέσα στους κάδους αφού πρώτα τα συμπιέσουμε ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον όγκο τους .

•5. Δε σταθμεύουμε το αυτοκίνητο μας μπροστά από κάδους ή σε στενούς δρόμους για να μην εμποδίζεται η μεταφορά των κάδων κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων.

•6. Δεν μετακινούμε τους κάδους από τη θέση που έχει καθοριστεί από την Υπηρεσία Καθαριότητας

•7. Συσκευάζουμε τα προϊόντα κηπουρικών εργασιών (χόρτα, φύλλα, ξερά άνθη κλπ) σε μεγάλες πλαστικές σακούλες τις οποίες δένουμε γερά και τις τοποθετούμε μέσα στους κάδους.

•8. Βγάζουμε τα ογκώδη αντικείμενα ( έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, στρώματα , παλέτες κλπ) στο πεζοδρόμιο μόνο τις παρακάτω ημέρες.

Τρίτη, για τα Δημοτικά Διαμερίσματα του βόρειου άξονα (Σκοπή, Χαμέζι...Λάστρος)

Τετάρτη για την πόλη της Σητείας

Πέμπτη για τα ΔΔ του νότιου άξονα (Πισκοκέφαλο, Μαρωνιά...Σίτανος και Αχλάδια...Δάφνη).

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, ενημερώνουμε την υπηρεσία στο τηλέφωνο 2843023037.

•9. Εφοδιαζόμαστε με κατάλληλο συλλέκτη περιττωμάτων ώστε να φροντίζουμε οι δρόμοι , τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και γενικά οι κοινόχρηστοι χώροι να διατηρούνται καθαροί από τα κατοικίδια ζώα.

•10. Πετάμε τα χαρτιά συσκευασίας τροφίμων τα αποτσίγαρα ή άλλα μικροαντικείμενα σε ειδικά καλάθια που έχει τοποθετήσει ο Δήμος σε δρόμους ή άλλους κοινόχρηστους χώρους.

•11. Δε ρυπαίνουμε με φεϊγβολάν, αφίσες , σπρέι , ταμπλό κλπ

•12. Βγάζουμε δοχεία με χρησιμοποιημένα οικιακά λάδια κάθε Δευτέρα και μετά από συνεννόηση με την Υπηρεσία στο τηλέφωνο 2843023037.

•13. Για την μεταφορά αντικειμένων, που προέρχονται από καθάρισμα αποθηκών , κλαδέματα κήπων , υπόλοιπα μετακομίσεων κλπ και είναι σε μεγάλες ποσότητες φροντίζουμε οι ίδιοι για τη μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Σητείας αφού πρώτα επικοινωνήσουμε με την αρμόδια υπηρεσία στο τηλέφωνο 2843340518 ώστε να ενημερωθούμε για τη διαδικασία.

•14. Για τα υπολείμματα οικοδομικών εργασιών, φροντίζουμε οι ίδιοι για την απομάκρυνση τους αφού επικοινωνήσουμε με την αρμόδια υπηρεσία στο τηλέφωνο 2843340518 για να επιβεβαιώσουμε αν είναι αποδεκτά στο ΧΥΤΑ Σητείας ή αλλού και να ενημερωθούμε για τη διαδικασία.

•15. Δεν εγκαταλείπουμε το όχημα μας στο δρόμο , σε δημόσιο ή δημοτικό κοινόχρηστό χώρο πριν επικοινωνήσουμε με την αρμόδια υπηρεσία στο τηλέφωνο 2843340547

Παρακαλούμε θερμά για την άμεση και πιστή εφαρμογή των παραπάνω κανόνων καθαριότητας. Έτσι θα βοηθήσετε στο να διατηρήσουμε την πόλη και τα χωριά μας καθαρά, να ζούμε σε καθαρό και πολιτισμένο περιβάλλον.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger