Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Στην Άσκηση Milex 09 ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τους Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Δημήτριο Γράψα, τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Βούλγαρη και τον Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο κ. Ιωάννη Γιάγκο, παρέστη σήμερα στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης «Milex 09» στην έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα. Παρών, επίσης, ήταν ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στρατηγό κ. Henri Bentegeat.
H άσκηση «Milex 09» είναι εστιασμένη στις στρατιωτικές πτυχές του χειρισμού κρίσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεξάγεται κατά την περίοδο από 17 έως 26 Ιουνίου στο ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαικής Ένωσης στη Λάρισα.
Σε δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «Μέσα από την άσκηση «Milex 09 για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκαν τόσο η επιχειρησιακή ικανότητα της χώρας μας, όσο και οι δυνατότητες της ευρωπαϊκής συνεργασίας και στο στρατιωτικό επίπεδο».
Μάλιστα πρόσθεσε ότι «Για μια ακόμη φορά σας υπενθυμίζω ότι η Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες, είναι απόλυτα συνεπής στις συμμαχικές της υποχρεώσεις. Γνώμονάς μας είναι η επιδίωξη της Ειρήνης, της Σταθερότητας και της Ευημερίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger