Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Υπεγράφη η σύμβαση για τρεις νέες γεωτρήσεις

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης υπέγραψε τη σύμβαση για την ανόρυξη τριών νέων γεωτρήσεων στα τοπικά διαμερίσματα Μέσα Μουλιανών, Έξω Μουλιανών και Κρυών. Οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες από ίδια έσοδα και από το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ". Η αξιοποίηση των γεωτρήσεων έχει προταθεί στο πρόγραμμα "Μπαλτατζής" του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σητείας συμμετείχε σε σύσκεψη στη Νομαρχία με θέμα τη χάραξη και σύνταξη της μελέτης παράκαμψης του τοπικού διαμερίσματος Πισκοκεφάλου.

Μετά την έγκριση των αποφάσεων της Δημοτικής Επιτροπής ο Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κουρουπάκης θα υπογράψει τις συμβάσεις για τη σύνταξη τριών μελετών :

α) Ανάπλαση αστικού περιβάλλοντος Σητείας 113.000€

β)Μελέτη πλαίσιο για τη διαχείριση Απορριμμάτων 12η Δ.Ε. Κρήτης

προϋπ. 140.000€

γ) Μελέτη Αποχέτευσης -Βιολογικού Καθαρισμού οικισμού Μόχλου

προϋπ. 156.000€

Οι μελέτες αυτές θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να διεκδικήσει ο Δήμος Σητείας πιστώσεις από το ΕΣΠΑ.

Η αρμόδια επιτροπή διαγωνισμού του Δήμου Σητείας για την πολεοδόμηση 4.500 στρεμ. του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Σητείας, εξετάζει τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ανατεθούν οι μελέτες προϋπ. 2.500.000€ περίπου. Οι μελέτες θα εκπονηθούν με το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης δηλ. από το 10% της εισφοράς σε χρήμα που πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες.

Ο Δήμαρχος Σητείας με τη συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας και τους μελετητές των σχεδίων Πόλης περιοχής Κολλονέλου και Αγιά Φωτιάς, Πετρά Σητείας επισπεύδει τις διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσουν οι πράξεις εφαρμογής. Παράλληλα ο Δήμαρχος βρίσκεται σε επαφή με τον Υφυπουργό Άμυνας κ Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Βουλευτή Λασιθίου κ. Μιχάλη Καρχιμάκη ώστε με τη δική τους συνδρομή να ξεπεραστούν τα προβλήματα σε επίπεδο Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Από το Γραφείο του Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger