Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Επιστολήτο Καρχιμάκη στο Νομάρχη Λασιθίου κ. Σήφη Αναστασάκη & Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Πέτρο Ινιωτάκη

Προς
Αγαπητέ κ. Νομάρχη, φίλε κ. Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμαι την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με σκοπό τη σύσταση ομάδας εργασίας για την ετοιμασία του φακέλου για την ένταξη του φρουριακού οχυρού της Σπιναλόγκας στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το εξαίσιο αυτό μνημείο του τόπου μας να είστε σίγουροι ότι θα βρει τη θέση που του αρμόζει στο σύγχρονο κόσμο, με το συμβολισμό που σηματοδοτεί μέσα από την πολυτάραχη ιστορική του διαδρομή.
Η χώρα μας, και ολόκληρη η ανθρωπότητα, που συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την ενότητα των ανθρωπίνων αξιών, θεωρούν όλα τα μνημεία σαν κοινή κληρονομιά και ευθύνη για τις επόμενες γενεές. Ιδιαίτερα, η Σπιναλόγκα μέσα από όλες τις ιστορικές της περιόδους ισχυροποιεί ένα διαχρονικό συμβολισμό που έχουμε όλοι ανάγκη στους καιρούς μας. Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν εκείνη που πρώτη ενέταξε τα έργα αναστήλωσης, στερέωσης, καθαρισμού και αποκατάστασης του φρουρίου μέσα από δύο προηγούμενα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά μέσα, με επικεφαλής τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου.
Τόσο η παλαιότερη ιδέα της Ν. Α. Λασιθίου για ίδρυση Κέντρου Μεσογειακής Πολιτιστικής Δημιουργίας με κέντρο τη Σπιναλόγκα και με συμβολή στη διατήρηση και την ανάπτυξη των κοινών πολιτιστικών στοιχείων που ενώνουν τους λαούς της Μεσογείου, όσο και η παλαιότερη δική μου πρόταση για θεσμική κατοχύρωση της ως κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με σκοπό την ειρηνική επίλυση των τοπικών και περιφερειακών συγκρούσεων όλων των κρατών σε ολόκληρο τον πλανήτη κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, συμβάλουν στη ζωντανή και διαχρονική συμβολική μαρτυρία ενός σημαντικού μνημειακού συνόλου που θα αναδείξει τη διεθνή αξιοσύνη της χώρας μας.
Θέλω να γνωρίζετε, ότι σ’ αυτό το δύσκολο εγχείρημα που αναλαμβάνετε, εσείς και η ομάδα εργασίας που θα επωμιστεί τη σύνταξη του φακέλου, θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης σε όλα τα δύσκολα και επίπονα στάδια που θα χρειαστεί να διανύσετε για την υλοποίηση αυτού του υψηλού σας στόχου.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Καρχιμάκης
Βουλευτής Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger