Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΔΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Σχέδιο όξυνσης από το ΠΑΣΟΚ

Δεν μας ξενίζει η ευκολία του ΠΑΣΟΚ να διαστρεβλώνει γεγονότα. Μας έχει άλλωστε συνηθίσει. Οφείλουμε όμως να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
Το ΠΑΣΟΚ το περασμένο Σάββατο αφισοκόλλησε παράνομα τον Αγιο Νικόλαο (και όλες τις πόλεις) για την ομιλία του αρχηγού του την Παρασκευή.
Η απόφαση της διακομματικής ήταν τρεις μέρες πριν. Δηλαδή, δικαίωμα είχαν από την Τετάρτη.
Για την παραβίαση της συμφωνίας, ενημερώθηκαν την Κυριακή το πρωί, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, καθώς και ο κ. Αικατερινάκης και τους ζητήθηκε ο σεβασμός της απόφασης, όμως δεν κατέβασαν (από το ΠΑΣΟΚ) ως όφειλαν τις παράνομες αφίσες τους ή δεν εξουσιοδότησαν τον δήμο να το κάνει . Ο κ. Αικατερινάκης τελικά είπε ότι το θέμα θα εξεταζόταν τη Δευτέρα και αυτό περιμέναμε, θέλοντας να αποφύγουμε άσκοπες αντιπαραθέσεις.
Παρά τις προσπάθειες μας το πρωί της Δευτέρας να επικοινωνήσουμε μαζί του, κατέστη αδύνατον. Τελικά επικοινώνησε το μεσημέρι, για να ενημερώσει ότι θα συνεδριάσει η διακομματική την Τρίτη στις 13:00.
Διαμαρτυρηθήκαμε για τον λόγο ότι έπρεπε να είχε συγκληθεί άμεσα το όργανο, αλλά και το κυριότερο επειδή η απόφαση αποτελούσε εμπαιγμό του κόμματος μας. Και αυτό, γιατί η όποια απόφαση δεν θα μπορούσε να εκτελεστεί από τον δήμο πριν την επόμενη ημέρα (Τετάρτη), που όμως θα είχε (πλέον) το ΠΑΣΟΚ δικαίωμα να βάλει αφίσες! Δηλαδή, δεν θα υπήρχε λόγος να κατεβούν.
Δικαίωμα για προβολή της εκδήλωσης της είχε η Νέα Δημοκρατία από την Δευτέρα, το οποίο δεν μπορούσε να ασκηθεί αφού το ΠΑΣΟΚ είχε καταλάβει τα πάντα.
Ουσιαστικά, η στάση του ΠΑΣΟΚ και του κ. Αικατερινάκη, στερούσε στη Νέα Δημοκρατία το δικαίωμα της και αποτελούσε φίμωση της, γεγονός το οποίο και δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό.
Κατόπιν των παραπάνω και αφού παρά την δέσμευση και ευθύνη του κ. Αικατερινάκη δεν θα γινόταν η συνεδρίαση και έχοντας εξαντλήσει κάθε καλή πρόθεση, του δηλώσαμε ότι θα προχωρήσουμε εμείς στην αφαίρεση των παράνομων και μόνον αφισών, ώστε να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε δικές μας, καθιστώντας τον συνυπεύθυνο με το ΠΑΣΟΚ για τις συνέπειες, οι οποίες και θα είχαν αποφευχθεί αν δεν υπήρχαν αυτοί οι χειρισμοί.
Η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε τίποτα περισσότερο, από το να εφαρμόσει την απόφαση που όλοι είχαν υπογράψει αλλά κάποιοι κύριοι με την κάλυψη του κ. Αικατερινάκη αρνούνταν να σεβαστούν.
Το ΠΑΣΟΚ ίσως θα επιθυμούσε να έχει την αποκλειστική χρήση των χώρων που συμφωνήσαμε να κατανεμηθούν στα κόμματα, αρνούμενο να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις, αλλά και αρνούμενο το δικαίωμα της Νέας Δημοκρατίας για ισότιμη προβολή. Αυτή η φασιστική νοοτροπία, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι σωστή.
Σε ότι έχει σχέση με το καταγγελλόμενο γεγονός, βεβαίως και αφαιρέθηκε απόλυτα δικαιολογημένα η αφίσα από το αναφερόμενο πρόσωπο, για τους λόγους που εκτενώς αναλύθηκαν παραπάνω, γεγονός το οποίο δεν ήταν κρυφό αλλά αποτέλεσμα δηλωμένης πρόθεσης.
Σημειωτέον, με την παράνομη αφισοκόλληση του ΠΑΣΟΚ καθώς και την καθυστέρηση σύγκλησης της επιτροπής, διαφώνησαν και οι εκπρόσωποι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα υπήρξαν και μια σειρά γεγονότων. Όταν συνέβη το παραπάνω, συνεργείο του ΠΑΣΟΚ υπό την καθοδήγηση (;) και ενεργό συμμετοχή του Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Αγίου Νικολάου, έκανε αφισοκόλληση για την ομιλία του Αγίου Νικολάου (εμπρόθεσμα), αλλά όμως κατέλαβαν κάθε χώρο, κατά παράβαση πάλι της απόφασης. Ο εν ενεργεία αξιωματικός της Π.Υ. είναι όπως διαβάσαμε ταμίας της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και είχε πρωτοστατήσει σε επεισόδια που είχαν γίνει κατά τις εκλογές των ξενοδοχοϋπαλλήλων. «Τυγχάνει» επίσης να είναι ελεγκτής πυρασφάλειας της Π.Υ. για τις διάφορες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, κλπ)… Είχε μάλιστα κληθεί και η αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι αστυνομικός που μετέβη, ήταν σύζυγος υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ! Στο όλο θέμα παρενέβη και ο Περιφερειακός Διοικητής της Π.Υ.
Το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε και ένα γεγονός, με κάποιον που κατέστρεψε αφίσες και προκάλεσε φθορές στο περίπτερο του ΠΑΣΟΚ. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα και δηλώνουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές από όπου και αν προέρχονται. Ούτε μας εξέφραζαν, ούτε μας εκφράζουν. Αυτά που χρόνια έχουμε υποστεί, δεν θα τα επικροτούσαμε ποτέ.
Επισημαίνουμε όμως τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο οποίος συνέτρωγε σε κοντινή απόσταση. Πληροφορηθήκαμε ότι αλλόφρων, φώναζε τρέχοντας προς την πλατεία ότι «ο Βασιλάκης έσπασε το περίπτερο του ΠΑΣΟΚ». Είναι κοινός ψεύτης και συκοφάντης, που κατά τη συνήθη τακτική του αδιαφορεί για την αλήθεια, μια και κατ’ αυτόν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αν δεν υπήρχε μαρτυρία που να ανατρέπει την αυθαίρετη κρίση του κ. Καρχιμάκη, όλοι τους θα τον είχαν ρίξει στην πυρά.
Μαζί του όπως μας μετέφεραν και ο διοικητής του Α.Τ. Αγίου Νικολάου, μαζί με τον γνωστό πλέον υποδιοικητή της Π.Υ. Μάλιστα, ο διοικητής επελήφθη όπως ακούγεται και του γεγονότος (ήταν σε υπηρεσία ή διασκέδαζε εν ώρα υπηρεσίας;).
Στην άλλη άκρη του νομού, στη Σητεία, μαθαίνουμε ότι εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ είναι αστυνομικός του! Μαθαίνουμε και για μια περίεργη υπόθεση για την μετάθεση του εκεί, που ακούγεται ότι τα έγγραφα δεν είναι αληθή και δημιουργούνται σοβαρές υπόνοιες για πλαστογραφία. Ευχόμαστε τα παραπάνω να είναι φήμες. Διότι αν εν γνώση ή την καθοδήγηση του, άτομα του στενού του περιβάλλοντος συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο, τότε γεννάται τεράστιο πολιτικό ζήτημα που παραπέμπει σε άλλες εποχές.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για άλλους που για λόγους οικονομίας δεν αναφέρουμε, πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα σχέδιο όξυνσης από το ΠΑΣΟΚ και των κρατικών τους υπαλλήλων. Πολλές οι «συμπτώσεις» και οι παρανομίες για είναι όλα τυχαία. Είναι μελετημένα όσα γίνονται και την σοβαρότερη ευθύνη φέρει ο κ. Καρχιμάκης και το περιβάλλον του.

Καλούμε το ΠΑΣΟΚ και τον γραφικό βουλευτή τους, να σεβαστούν έστω και τώρα τους κανόνες της δημοκρατίας. Ας σταματήσουν να προκαλούν. Αλλωστε δεν θα κερδίσουν τίποτα. Και την Δευτέρα, πάλι αντιπολίτευση θα είναι. Εκτός και αν επιδεικνύουν τι περιμένει τους πολιτικούς τους αντιπάλους, αν και όποτε βρεθούν ξανά στην εξουσία…


Γραφείο τύπου ΝΟΔΕ Λασιθίου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λίγη τσίπα από τη Δεξιά δε θα έβλαπτε...απλά θυμήθηκαν τον παλιό γνωστό και τραμπουκικό τους παρελθόν και μας το παίζουν και παρθένες....

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ - ΘΕΩΔΟΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΚΟΝΤΟΣ ΛΙΑΠΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΔΟΥΚΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ ΡΕΓΚΟΥΖΑΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΧΟΥΠΗΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΣΑΝΙΔΑΣ ΕΦΡΑΙΜ....ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΙ

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger