Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Ερώτηση του Βουλευτή Λασιθίου κ. Μιχάλη Καρχιμάκη για τοπικά θέματα

Θέμα: « Αντιδράσεις για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Ιεράπετρα»

Κύριε Υπουργέ,

Αγανάκτηση και προβληματισμό έχει δημιουργήσει στους εργαζόμενους – αλλά και στους ασφαλισμένους – της Εθνικής Ασφαλιστικής, η απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας – μοναδικού μετόχου αυτής – για το κλείσιμο περιφερειακών υποκαταστημάτων της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και αυτό της Ιεράπετρας.
Η εν λόγω απόφαση προκαλεί εύλογες απορίες και πολλά ερωτηματικά σχετικά με τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας επιλέγει τη συρρίκνωση της εταιρείας, η οποία – σημειωτέον – αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας, με την μεγαλύτερη πελατεία και τα περισσότερα κέρδη.
Αντί, λοιπόν η Εθνική Τράπεζα να στηρίξει αυτή την επιχείρηση, η οποία έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης, προχωρεί στο «λουκέτο» περιφερειακών καταστημάτων της, όπως αυτό της Ιεράπετρας, χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα τη μείωση των λειτουργικών εξόδων.
Ενδεχόμενη διακοπή της λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος θα επιφέρει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες, αφού:

Α) Θα χαθούν θέσεις εργασίας από τον Ν. Λασιθίου, την ώρα που η ανεργία αναμένεται να λάβει τεράστιες διαστάσεις κατά το επόμενο διάστημα.
Β) Θα υποβαθμιστεί σημαντικώς η εξυπηρέτηση των πελατών της εταιρείας, οι οποίοι θα καταφύγουν σε άλλες εταιρείες του κλάδου, ενώ ταυτόχρονα θα αποτρέψει νέους πελάτες να την επιλέξουν για την ασφάλιση των ιδίων ή των περιουσιακών τους στοιχείων.

Επειδή οι παραπάνω αναφερθείσες αρνητικές συνέπειες του κλεισίματος του υποκαταστήματος της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Ιεράπετρα αναμένεται να επιδράσουν αρνητικώς και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την τοπική ανάπτυξη,

Ερωτάστε,

Προτίθεστε να παρέμβετε στον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Ιεράπετρας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μιχάλης Καρχιμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger