Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Βγαίνουν οι πρώτες άδειες για τη δημιουργία του Sitia Bay Resort

Εννέα χρόνια μετά την αγορά της έκτασης 2.800 στρεμμάτων στη Σητεία της Κρήτης, βγαίνουν οι πρώτες οικοδομικές άδειες για τη μικτή τουριστική/ οικιστική επένδυση για την Ικτίνος Ελλάς και την εισηγημένη στη βρετανική αγορά AIM του Λονδίνου Dolphin Capital Investors.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Κέρδος’, για την πρώτη φάση της επένδυσης, που ηγείται η DCI με μερίδιο 80%, προβλέπεται η κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων χωρητικότητας 200 δωματίων καθώς και της μαρίνας. Οι δύο όμιλοι έλαβαν πρόσφατα την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης από τον ΕΟΤ και ο φάκελος έχει ήδη υποβληθεί στην πολεοδομία Σητείας. Αναμένεται ότι μέσα στο 2009 θα ληφθεί η οικοδομική άδεια.
Σε ότι αφορά την κατασκευή της μαρίνας, ο σχετικός φάκελος έχει ελεγχθεί από την Διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων του ΕΟΤ και έχει αποσταλεί την αρμόδια τεχνική υπηρεσία για έλεγχο και χορήγηση της άδειας κατασκευής. Η κατασκευή της αναμένεται να ξεκινήσει επίσης μέσα στο 2009.

Συνεχίζονται οι αγορές

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο όμιλοι συνεχίζουν τις αγορές συμπληρωματικών εκτάσεων για την υλοποίηση της επένδυσης η οποία συνολικά προβλέπεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. Ευρώ. Η δεύτερη φάση της επένδυσης αφορά στη δημιουργία δύο οικιστικών περιοχών συνολικής επιφάνειας 80.000 τ.μ. και του γηπέδου γκολφ, για τα οποία έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες εγκρίσεων. Περισσότερα...

Πηγή:traveltimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger