Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Αναφορές του βουλευτή κ. Καρχιμάκη για τοπικά θέματα

Ο Βουλευτής Λασιθίου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας κατέθεσε στη Βουλή τις παρακάτω αναφορές που αφορούν αιτήματα φορέων και πολιτών:

Αναφορά για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από Υπόμνημα του Δημάρχου ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ο οποίος μετά τη λειτουργία των νέων σφαγείων στη ΝΕΑΠΟΛΗ ζητά την ίδρυση και λειτουργία στο Δήμο ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ, Σχολής Κοπής Κρέατος.

Αναφορά για τους κ.κ. Υπουργούς Τουρισμού, Πολιτισμού και Εσωτερικών σχετικά με την ανάδειξη και προβολή του ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΙΤΣΑΣ μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ, ένα φαράγγι που θεωρείται από τα ωραιότερα της Κρήτης και που δέχεται στη διάρκεια του καλοκαιριού εκατοντάδες τουρίστες.

Αναφορά για τους κ.κ. Υπουργούς Τουρισμού, Πολιτισμού και Εσωτερικών σχετικά με τις προτεραιότητες που θέτουν οι Ξεναγοί Κρήτης και που πρέπει να αντιμετωπισθούν και συγκεκριμένα:
τη συντήρηση των μνημείων,
την επάρκεια προσωπικού στους αρχαιολογικούς χώρους,
τη σηματοδότηση των αρχαιολογικών χώρων,
την αντιμετώπιση του φαινομένου των ψευτοξεναγών

Αναφορά για τον κ. Υπουργό Παιδείας μετά από διαμαρτυρία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’ μιας Εκπαίδευσης ΣΗΤΕΙΑΣ «Ο ΜΥΣΩΝ» για τη μη κάλυψη λειτουργικών κενών του Δημοτικού Σχολείου ΣΚΟΠΗΣ, την αναστολή λειτουργίας του ειδικού τμήματος στο 3ο Νηπιαγωγείο ΣΗΤΕΙΑΣ, την καθυστερημένη κάλυψη λειτουργικού κενού στο 3ο Δημοτικό Σχολείο ΣΗΤΕΙΑΣ με τη μη λειτουργία τμημάτων ένταξης και υποδοχής σε σχολεία της Περιφέρειας ΣΗΤΕΙΑΣ καθώς και το κλείσιμο του ολοήμερου σχολείου του 2ου Δημοτικού Σχολείου ΣΗΤΕΙΑΣ.


Αναφορά για τον κ. Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ μετά από υπόμνημα του Δημάρχου ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ σχετικά με τα έργα που είναι ανάγκη να εκτελεστούν στο Δήμο ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, από τις επιπτώσεις που θα προέλθουν από την κατασκευή του ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ και συγκεκριμένα:
την επαύξηση της δυναμικότητας επεξεργασίας, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ΒΙΟ.ΚΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ σε τριτοβάθμια επεξεργασία, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί το νερό για άρδευση 4.000 στρεμμάτων περίπου στην ξηροθερμική περιοχή μας.
αποχέτευση και ύδρευση ΠΛΑΚΑΣ – ΕΛΟΥΝΤΑΣ, αγωγός ΠΛΑΚΑΣ – ΕΛΟΥΝΤΑΣ, δίκτυα οικισμών ΕΛΟΥΝΤΑΣ, ΒΙΟ.ΚΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ.
κατασκευή του φράγματος στη θέση «ΤΣΙΜΠΙΣΤΗ» του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ «ΚΑΘΑΡΟΥ», ώστε να καλυφθούν κατά ένα μέρος οι υδρευτικές και αρδευτικές ανάγκες της περιοχής.
η δημοπράτηση και κατασκευή των αγωγών του ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ «ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ» από τη δεξαμενή Δ6 προς την ΚΡΙΤΣΑ και την ΕΛΟΥΝΤΑ, δεδομένου ότι είναι οι μοναδικοί αγωγοί οι οποίοι δεν έχουν προκηρυχθεί.

Αναφορές για τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης μετά από αιτήματα των πολιτών σχετικά με τις καθυστερήσεις καταβολής συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και εφάπαξ από ασφαλιστικούς οργανισμούς ΙΚΑ, ΤΑΞΥ, ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, Δημόσιο κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger