Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009 η ΕΜΕδιοργανώνει τελετή προκειμένου να βραβεύσει τους μαθητές από το νομό Λασιθίου

Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009 το Παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) διοργανώνει τελετή προκειμένου να βραβεύσει τους μαθητές από το νομό Λασιθίου οι οποίοι διακρίθηκαν στους εφετινούς διαγωνισμούς Μαθηματικών της ΕΜΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», στην Ιεράπετρα, στις 6.15 μμ.
Πριν από την τελετή βράβευσης ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Πάρις Πάμφιλος θα αναπτύξει το θέμα: «Γεωμετρία, παίζοντας και φιλοσοφώντας» και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η βράβευση των μαθητών.
Ο Καθηγητής Πάρις Πάμφιλος τελείωσε το Μαθηματικό Αθηνών. Τη διδακτορική του διατριβή εκπόνησε στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας με ερευνητικό αντικείμενο από τη Διαφορική Γεωμετρία. Από το 1974 μέχρι το 1979 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και από το 1979 μέχρι και σήμερα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Τα ειδικά του ενδιαφέροντα είναι: Διαφορική Γεωμετρία, Θεμέλια Γεωμετρίας, Ευκλείδεια Γεωμετρία και Προγραμματισμός.
Στους εφετινούς διαγωνισμούς, που αφορούν όλες τις τάξεις του Λυκείου και τις δυο τελευταίες του Γυμνασίου, από το νομό μας διακρίθηκαν και θα βραβευτούν 40 μαθητές.
Η εκδήλωση θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να την τιμήσουν με την παρουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger