Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις στην απομάκρυνση λαθρεμπορικού πλοίου που προσάραξε στην Κάτω Ζάκρο του Δήμου Ιτάνου

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Ν. Λασιθίου & Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, στον κ. Υπουργό Οικονομίας, για την καθυστέρηση στην απομάκρυνση του λαθρεμπορικού πλοίου «SILVER WAVE» σημαίας Βολιβίας, που προσάραξε στην Κάτω Ζάκρο. Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει :

Κύριε Υπουργέ,

Όπως είναι γνωστό, στις υπηρεσίες σας στην περιοχή της Κάτω Ζάκρου του Δήμου Ιτάνου, είναι προσαραγμένο το φορτηγό (λαθρεμπορικό) πλοίο «SILVER WAVE» σημαίας Βολιβίας, το οποίο με την παράταση της παραμονής του εγκυμονεί τεράστιους περιβαλλοντικούς, κινδύνους στην περιοχή που είναι αρχαιολογική και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Τα αποτελέσματα αυτής της παράτασης μη απομάκρυνσής του, θα είναι τραγικά για την περιοχή, αν το πλοίο κοπεί, και η απομάκρυνση του καταστεί πλέον αδύνατη. Οι δε ευθύνες σας θα είναι τεράστιες απέναντι και στους κατοίκους και την ευρύτερη περιοχή η οποία θα υποβαθμιστεί και θα δημιουργηθούν αρνητικά οικονομικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα, με την καταστροφή υποθαλάσσιων αρχαιοτήτων και τη μόλυνση για την περιοχή.
Σε απάντηση δε που έδωσε σε ερώτησή μου στη Βουλή το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αναφέρει ότι από πλευράς ΟΔΔΥ που είναι δικής σας αρμοδιότητας, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την εκποίηση του πλοίου.

Μετά τα παραπάνω ερωτάστε,

Μπορείτε να προσδιορίσετε το χρονοδιάγραμμα άμεσης εκποίησης και απομάκρυνσης του λαθρεμπορικού η παρουσία του οποίου αν παραταθεί, θα δημιουργήσει την καταστροφή των υποθαλάσσιων αρχαιοτήτων και θα δημιουργήσει τεράστια περιβαλλοντική μόλυνση στην περιοχή, με φοβερές συνέπειες στην ανάπτυξη της περιοχής αυτής του Δήμου Ιτάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger