Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Πολιορκία του Μαξίμου ετοιμάζουν οι Κρητικοί

Συλλαλητήριο στην Αθήνα και συγκεκριμένα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 4 Μαΐου οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης, σε συνεδρίαση των διοικήσεων τους την Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Οι Ομοσπονδίες αποφάσισαν να καλέσουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Κρήτης να ταξιδέψουν με τα πλοία της γραμμής το βράδυ της Κυριακής 3 Μαΐου. Το πρωί της Δευτέρας 4 Μαΐου θα πάνε με λεωφορεία στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μαξίμου, για να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο. Κι εκεί, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, θα ζητήσουν την παρέμβαση του πρωθυπουργού για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Αυτή η πρόταση τέθηκε σήμερα στο τραπέζι της συνάντησης με τις άλλες Ομοσπονδίες.

Όπως είναι γνωστό, οι απαντήσεις που έδωσε στους αγρότες της Κρήτης κατά την επίσκεψη του ο κ. Χατζηγάκης, δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές. Στην ουσία ο κ. Χατζηγάκης είχε δεσμευθεί για την αύξηση του ποσού που θα δοθεί για αποζημιώσεις στην ελαιοκαλλιέργεια όλης της χώρας από 50 σε 75 εκατ. ευρώ. Δεν είχε πει όμως πόσα χρήματα αντιστοιχούν ανά στρέμμα. Επίσης, είχε δηλώσει ότι θα δοθεί αποζημίωση 40 ευρώ ανά στρέμμα στα οινάμπελα και όλα αυτά θα καταβληθούν, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγάκη, μέσα στο Μάιο. Από εκεί και πέρα ο υπουργός στην ουσία αρνήθηκε την ικανοποίηση του αιτήματος καταβολής των περίφημων πια 100 εκατ. ευρώ για τις καλλιέργειες και την κτηνοτροφία της Κρήτης, δεν μίλησε για πρόγραμμα αναμπέλωσης στη σουλτανίνα, ούτε είπε κάτι για πάγωμα αγροτικών χρεών και για άτοκη χρηματοδότηση των Ενώσεων προκειμένου να αγοράσουν φέτος το λάδι.


Πηγή :ΠΑΣΕΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger