Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Ολοκλήρωση Α’ Παγκοσμίου Κυπέλλου Κλειστού Στίβου Ε.Δ.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χτες το Πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόπλων Δυνάμεων στον Κλειστό Στίβο, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό στάδιο της Παιανίας.

Στους αγώνες συμμετείχαν περίπου 120 αθλητές και αθλήτριες από 17 χώρες, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, του Γενικού Διευθυντή του Αθλητικού Οργανισμού της Κύπρου, κ. Κώστα Παπακώστα, του Προέδρου του CISM Ιταλού Ταξίαρχου κ. Τζιάνι Γκόλα, καθώς και πολλών επιτελικών της χώρας μας και ξένων στρατιωτικών.

Η ελληνική αποστολή κατέκτησε τρία μετάλλια και ειδικότερα:

Ο Γιώργος Αντωνίου στη σφαιροβολία πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ο Μιχάλης Μερτζανίδης στο μήκος κατέκτησε το χάλκινο και η ομάδα 4χ400μ, επίσης, το χάλκινο μετάλλιο με τους Ανυφαντή, Κυριακίδη, Παπαδόπουλο, και Μελαχροινούδη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε τη σημασία που πραγματοποιήθηκε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά στην πατρίδα μας, ενώ για μια ακόμη φορά δεν έκρυψε τη βούληση να φιλοξενήσει η πατρίδα μας ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ενόπλων Δυνάμεων ή μια Στρατιωτική Ολυμπιάδα, προσθέτοντας ότι «έχουμε την ικανότητα, την τεχνογνωσία και τις υποδομές, για να φιλοξενήσουμε μεγάλα γεγονότα του Αθλητισμού, που άλλωστε είναι κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όσους συντέλεσαν για την επιτυχία της διοργάνωσης και όσους ήταν παρόντες, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Πρόεδρο του CISM, τον οποίο ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία σε όλα τα πεδία, καθώς και για την υποστήριξή του στην υποστήριξη της υποψηφιότητας ενός Έλληνα αξιωματικού του Συνταγματάρχη κ. Κωνσταντίνου Κούσαντα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του CISM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger