Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Minoan Group: "Μετέωρη" η επένδυση των 1,2 δισ. ευρώ

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Θα αποτελούσε μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ. Προς στιγμήν είναι ένα από τα πολλά επενδυτικά projects στην ελληνική επικράτεια, το οποίο εκτός από τους νομικούς υφάλους, φαίνεται να έχει προσκρούσει σε τοπικά αλλά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο λόγος για τη σύνθετη τουριστική μονάδα του βρετανικού ομίλου Minoan (πρώην Loyalward) στη Σητεία της Κρήτης του οποίου οι εργασίες κατασκευής είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον Μάιο του 2007. Ωστόσο, προσφυγή περιβαλλοντικών φορέων και κατοίκων της περιοχής στο Συμβούλιο της Επικρατείας “πάγωσε” το έργο, θέτοντας σε δυσχερή θέση τη βρετανική εταιρεία που σχεδίαζε την υλοποίηση της επένδυσης – μαμούθ.

Το έργο αφορά, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία τριών γηπέδων γκολφ, πέντε πολυτελών ξενοδοχείων, 495 παραθεριστικών κατοικιών στην έκταση 25.000 στρεμμάτων που διαθέτει η Μονή Τοπλού στο Νομό Λασιθίου. Πριν από 15 χρόνια, η Ιερά Μονή είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της και για το σκοπό αυτό συνέστησε το ίδρυμα “Παναγία η Ακρωτηριανή”.

Πηγή και Περισσότερα από το Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger