Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο των Λιθινών

Ελεύθερος διάλογος και ανοικτή συζήτηση ήταν τα χαρακτηριστικά της Γενικής Συνέλευσης που έγινε την Κυριακή 29 Μαρτίου στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο των Λιθινών. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού, κ Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σφυράκης, ο Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης, κ. Φιλιππάκης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Παθιάκη, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, κ. Παύλος Καζινιεράκης και πολλοί δημότες των Λιθινών.
Στόχος της συνέλευσης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Λιθινών ήταν να γίνει ανοικτή συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή των Λιθινών και να υπάρξει διάλογος με στόχο την καλύτερη αντιμετώπισή τους.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν: 1. Την ανόρυξη της υδρευτικής γεώτρησης στη θέση Μουλαδιανό. 2. Την εγκατάσταση νέων δικτύων άρδευσης στην περιοχή των Λιθινών. 3. Τα προβλήματα του Αγροτικού Ιατρείου. 4. Τη λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου, ενώ παράλληλα ακολούθησε από το Δήμαρχο ενημέρωση για τα έργα που αυτή τη στιγμή είναι υπό εξέλιξη στο δ.δ Λιθινών αλλά και σε όλο τον Δήμο.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού σχετικά με το θέμα αυτό «Εμείς ως δημοτική αρχή επικροτούμε και στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την πρόοδο του τόπου και προπάντων την συμμετοχή των δημοτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Για εμάς πρώτιστος στόχος είναι η επαφή και η επικοινωνία με τους δημότες γι’ αυτό και επιδιώκουμε να βρισκόμαστε κοντά τους και να αφουγκραζόμαστε τις απόψεις τους. Θέλουμε ο δήμος Μακρύ Γιαλού να προχωρά μπροστά και να εξελίσσεται όμως χωρίς να παραβλέπουμε τη γνώμη των κατοίκων και τις απόψεις όλων όσων ζουν και εργάζονται στην περιοχή του.
Συγκεκριμένα όσον αφορά το διαμέρισμα των Λιθινών ο Δήμαρχος επισήμανε « Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια τόσο για την δημιουργία απαραίτητων εδώ και χρόνια υποδομών με την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού και την ανάπλαση στο αγροκήπιο όσο και για την ανάπτυξη διαφόρων δραστηριοτήτων με την επαναλειτουργία του Πνευματικού Κέντρου που βρίσκεται στο χωριό. Οι Λιθίνες είναι ένα από τα δυναμικότερα δημοτικά διαμέρισμα του Δήμου Μακρύ Γιαλού. Αποτελούνται από μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων. Έχουν να επιδείξουν μια πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα γι’ αυτό και εμείς από τη θέση που τώρα βρισκόμαστε θα στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το δημοτικό αυτό διαμέρισμα με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων του, την προβολή της πολιτιστικής του κληρονομίας και την βελτίωση της όψης του. Γνωρίζουμε τις πολλαπλές ελλείψεις του χωριού σε διάφορους τομείς όμως δυστυχώς η αδράνεια των προηγούμενων οκτώ χρόνων δεν μπορεί να καλυφθεί σε ένα διάστημα δύο χρόνων που έχει περάσει από τη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger