Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας κατέθεσε στη Βουλή τις παρακάτω αναφορές

Ο Βουλευτής Λασιθίου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας κατέθεσε στη Βουλή τις παρακάτω αναφορές που αφορούν αιτήματα φορέων και πολιτών:

-Αναφορά για τον κ. Υπουργό Απασχόλησης μετά από Υπόμνημα του Δημάρχου ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, που ζητά να ενταχθεί το ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ στην Α’ Ζώνη για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης 200 εκατ. € και όχι στην Γ’ όπου προβλέπεται το ποσό των 100 αιτιολογώντας τους σοβαρούς λόγους της αλλαγής της απόφασης ένταξης του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ από τη Γ’ ζώνη στην Α’.
-Αναφορά για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από Υπόμνημα του Πολιτιστικού Συλλόγου οικισμού ΣΤΑΥΡΟΥ (ΚΑΠΙΣΤΡΙ) ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ που διαμαρτύρεται και ζητά μέτρα για την ανεξέλεγκτη βόσκηση στην ευρύτερη περιοχή ΣΤΑΥΡΟΥ Δήμου ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.
-Αναφορά για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με τα αιτήματα των κτηνοτρόφων ΛΑΣΙΘΙΟΥ αλλά και της Κρήτης, που ζητούν από την Κυβέρνηση μέτρα προκειμένου να γίνει το επάγγελμά τους βιώσιμο.
-Αναφορά για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την αδικαιολόγητη απομάκρυνση της Δ/ντριας κας Ελένης Μπρεδάκη από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης.
-Αναφορά για τον κ. Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Πτυχιούχων του Τμήματος Χρηματοοικονομικής Ασφαλιστικής του ΤΕΙ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
-Αναφορά για τον κ. Υπουργό Παιδείας σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην παράδοση των νέων εγκαταστάσεων του ΤΕΙ ΣΗΤΕΙΑΣ καθώς και τα προβλήματα στέγασης των ΤΕΙ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ και ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
-Αναφορά για τον κ. Υπουργό Απασχόλησης σχετικά με απαράδεκτη εγκύκλιο της διοίκησης του ΙΚΑ που υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να πληρώνουν για σχεδιασμό Χημειοθεραπείας.
-Αναφορά για τον κ. Υπουργό Οικονομίας μετά από Υπόμνημα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, να ενταχθεί ως τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών, ως περιφερειακός πόλος του εξαγωγικού εμπορίου της χώρας.
-Αναφορές για τους κ.κ. Υπουργούς Απασχόλησης και Οικονομίας σχετικά με καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των πολιτών του Νομού ΛΑΣΙΘΙΟΥ από ασφαλιστικούς φορείς ΙΚΑ, ΤΑΕ, ΤΣΑ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, Δημόσιο κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger