Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Συνεδρίασε, η ΝΕΤΠ Νομού Λασιθίου

Συνεδρίασε, χθες, η ΝΕΤΠ Νομού Λασιθίου υπό την προεδρία του Νομάρχη Σήφη Αναστασάκη. Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχο-υπαλλήλων Ν. Λασιθίου Μιχάλης Γαρεφαλάκης, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Νομού Λασιθίου Μανώλης Βαρκαράκης, η πρόεδρος Ξενοδόχων Ιεράπετρας Δώρα Μαντάλα, ο Υπάλληλος του ΕΟΤ Γιάννης Νίχλος, καθώς η προϊσταμένη και η υπάλληλος, αντίστοιχα, της Διεύθυνσης Τουρισμού της Ν.Α. Λασιθίου Ελένη Κατρίνη και Μαρία Λαβδάκη.

Κοινή ήταν η άποψη της αναμενόμενης πτώσης στις αφίξεις και στα έσοδα, τόσο στα πλαίσια της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, όσο και κατά την ερχόμενη περίοδο, λόγω της εντεινόμενης διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Προς αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων συνεφωνήθη ένα πλαίσιο δράσης το οποίο περιλαμβάνει τον καλύτερο προγραμματισμό των χρηματοδοτήσεων από τον ΕΟΤ, τις φιλοξενίες ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων για την καλύτερη προβολή του νομού, τις διαφημιστικές καταχωρήσεις σε έγκριτα και ευρείας κυκλοφορίας περιοδικά, την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, καθώς και την προσπάθεια για μείωση των τιμών με ζητούμενο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών υπηρεσιών του νομού, έναντι άλλων προορισμών.

Ο Νομάρχης κ. Αναστασάκης δεσμεύτηκε να διπλασιάσει το ποσό για την τουριστική προβολή του νομού στις διεθνείς εκθέσεις, αναλαμβάνοντας, ταυτόχρονα, και πρωτοβουλία συνεννόησης με τους άλλους νομάρχες της Κρήτης, για από κοινού δράση, με στόχο την επίτευξη εκπτώσεων στα εισιτήρια των εταιριών μεταφοράς, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger