Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Η 28η Οκτωβρίου και οι νάνους της αριστεράς

Στον πανηγυρικό της ημέρας που επισήμως εκφωνήθηκε στη Σητεία από τον κο Απ. Τζίφα την 28η Οκτωβρίου και που θέμα είχε «Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ», μεταξύ άλλων, που δεν θα σχολιάσουμε εδώ, ειπώθηκε από τον ίδιο και το εξής :
« Αυτοί είναι οι γίγαντες του πνεύματος της Αριστεράς και τους διακρίνουμε από ορισμένους νάνους της αριστεράς που λαϊκίζουν έντονα, οι οποίοι μάλιστα μιλούν απαξιωτικά λόγου χάρη για τη Μονή Τοπλού. «Ένας μοναχός και ένας καντηλανάφτης αποτελούν το μοναστήρι» ξεστόμισε πρόσφατα αριστερός ηγέτης αγνοώντας προφανώς το ρόλο της Μονής στη διάρκεια της αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών».
Θεωρήσαμε τότε σκόπιμο να το αφήσουμε ασχολίαστο. Μέχρι που ο κος Τζίφας μας έστειλε επιστολή παραπονούμενος πως δέχτηκε προσβλητική, και υποτιμητική επίθεση από μέλη μας που δεν έχουν, λέει, δημοκρατική παιδεία και δυνατότητα αντιλόγου παρά μόνο τραμπουκίστικη συμπεριφορά, (είχε λέει και τη διάθεση χειροδικίας) και πως θα τα γνωστοποιήσει στα Μ.Μ.Ε του νομού. Θέλει δε να καταδικάσουμε τη μεμονωμένη τραμπουκίστικη επίθεση, αλλιώς θα θεωρήσει ότι ήταν προσχεδιασμένη και εκφράζει το ΣΥΡΙΖΑ.
Αν ο κος Τζίφας περίμενε να τον συγχαρούμε για την παράγραφο αυτή της ομιλίας του, μάλλον βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.
Πρέπει να καταλάβει ότι αφορισμοί και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί σαν τον παραπάνω που σκοπό έχουν να δυσφημίσουν οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο, στην προκειμένη δε περίπτωση τον Α. Αλαβάνο και προφανώς εμάς εδώ τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν θέση μέσα σε ένα πανηγυρικό της ημέρας.
Ας μας επιτρέψει λοιπόν να τον χαρακτηρίσουμε λίαν επιεικώς απαράδεκτο και για το κείμενο αυτό αλλά και για το ότι, αντί να αναλογιστεί για ποιους λόγους πρέπει να ντρέπεται, μιλά για Κοτζαμάνηδες. Και δεν καταλάβαμε γιατί τόση ευαισθησία στον αντίλογο, που μπορεί πολλές φορές να είναι έντονος.
Ας κατανοήσει πως όταν μιλά κανείς προσβλητικά πρέπει να είναι έτοιμος να εισπράξει τα ανάλογα.
Τέλος τον πληροφορούμε ότι χρόνια τώρα, με πολύωρες συνεδριάσεις, μακροσκελείς εισηγήσεις, ασκήσεις επί χάρτου, και εντατική προπόνηση, σχεδιάζαμε τη σκληρή αυτή επίθεση εναντίον του, περιμέναμε όμως τον κατάλληλο χρόνο που ήταν η 11.45 πρωινή της Κυριακής 16-11-08 και τον κατάλληλο χώρο που ήταν το καφενείο VAI.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΣΗΤΕΙΑ 17-11-08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger