Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Τελικά οι Σητειακοί είμαστε χαζοί;

Αυτό άφησε να εννοηθεί προχθές το απόγευμα η εκπομπή του Κρήτη TV "Κρήτη σήμερα" με τη δημοσιογράφο Αντιγόνη Ανδρεάκη, καλεσμένος από τους "έγκριτους" δημοσιογράφους του Ηρακλείου ήταν ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Δανέλης.

Τι θα περίμενε άραγε ο τηλεθεατής του Κρήτη TV από το δήμαρχο Χερσονήσου; Μα για να μας πει περί της Χερσονήσου. Αν νομίζεται ότι αυτό ήταν το θέμα συζήτηση κάνετε λάθος. Ο δήμαρχος Χερσονήσου μας μίλησε τελικά για το Τοπλού. Μαζί με την "έγκριτη", λοιπόν, δημοσιογράφο και τον προϊστάμενο της κ. Σαχίνη (ο οποίος έκανε τηλεφωνική παρέμβαση) μας μίλησαν:
α) για μία επένδυση στο πουθενά, γιατί έτσι χαρακτήρισαν την επένδυση (θυμίζει τον κ. Σημίτη με την υπόθεση του Αθερινόλακου που είχε αναφέρει ότι είναι μια επένδυση στου διαόλου τη μάνα).
β) μίλησαν για μία μη βιώσιμη επένδυση λες και είναι οικονομολόγοι και είχαν έτοιμη την οικονομοτεχνική μελέτη!
γ) μίλησαν για τις γεωργικές δραστηριότητες της Μονής Τοπλού και θεώρησαν απαράδεκτο ότι μια μονή αναπτύσσει επιχειρηματικές δράσεις.

1. Να θυμίζω ότι αν δεν ήταν πέρυσι το Τοπλού δεν θα είχαμε πουλήσει εμείς οι Σητειακοί ούτε καν το λάδι μας αφού μέχρι και τον Ιούλιο όταν όλοι οι άλλοι είχαν σταματήσει να παίρνουν λάδι και όσοι έπαιρναν ήταν σε χαμηλότερες τιμές από φέτος η μονή διατήρησε την τιμή λαδιού στο επίπεδο του Μαρτίου και τα 2,80€.

2. Τα βιολογικά προϊόντα της Μονής Τοπλού είναι ξακουστά και έχουν δεχθεί έπαινους σε όλο τον κόσμο.

Πιστεύουμε ότι και η πώληση του Σητειακού λαδιού αλλά και τα βιολογικά προϊόντα της Μονής Τοπλού είναι σκάνδαλο!

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μας έδωσαν και συμβουλές:

Πρώτα μας είπαν αν φτιάξουμε το δρόμο, εννοώντας τον Β.Ο.Α.Κ., ένα ασφαλές αεροδρόμιο λες και το δικό μας αεροδρόμιο δεν είναι ασφαλές και κακώς λειτουργεί, και μετά να μιλάμε για επενδύσεις. Μας είπαν ακόμα ότι οι τοπικοί άρχοντες μας κοροϊδεύουν και θέλουν το κακό της Σητείας και 'μεις "σαν τα βούγια" δεν το καταλαβαίνουμε .

Αναφέρθηκαν με απαξιωτικό τρόπο για τη λαϊκή συνέλευση που συγκάλεσε ο δήμαρχος την Κυριακή στο "Πολύκεντρο". Όλα αυτά να σημειώσουμε ότι λέγονταν τη στιγμή που δεν υπήρξε κανένας αντίλογος, γιατί έτσι έχουν μάθει, να λένε ό,τι θέλουν χωρίς έλεγχο. Παρέμβαση στην εκπομπή προσπάθησε να κάνει ο κ. Λατζανάκης Νίκος, Νομαρχιακός Σύμβουλος Λασιθίου αλλά δεν τον άφησαν να μιλήσει σχεδόν καθόλου αφού οι διακοπές και οι παρεμβάσεις ήταν αρκετές. Όταν κάποιοα στιγμή "έπεσε" η τηλεφωνική γραμμή η "έγκριτοι" δημοσιογράφοι τον λοιδόρησαν και τον κόσμησαν με επίθετα σαν άσχετο και ανενημέρωτο και ότι ψηφίζει για πράγματα που δε γνωρίζει.

Εγώ δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά σ' αυτό το blog απλά ενημερώνω του Σητειακούς σαν πολίτης, γιατί εσείς μπορεί να δημοσιογραφείτε για την Σητεία αλλά εμείς είμαστε Σητειακοί και αυτό που ξέρω "έγκριτοι" δημοσιογράφοι του Ηρακλείου, είναι ότι τον αντίλογο δεν τον έχω ακούσει ακόμα. Μερικές μόνο τηλεφωνικές παρεμβάσεις. Δεοντολογία δεν έχετε, δεν σας την έμαθα κι αφού δεν σας την έμαθαν να διαβάσετε κανένα άρθρο έστω, περί δεοντολογία δεν μπορείτε;

Για το τέλος θέλω να πω "χαζοί" δεν είμαστε "φίλοι" μου Ηρακλειώτες. Το καλό του τόπου μας και των παιδιών μας θέλουμε κι αυτό το καλό το ξέρουμε καλύτερα εμείς. Αρκετά! Δεν μπορώ πια να είμαι σκάνδαλο επειδή είμαι ΣΗΤΕΙΑΚΟΣ!

Γ.Μ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΓΟΝΑΚΙ ΤΡΩΕΙ,ΠΙΝΕΙ(ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ;-) ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΚΑΣΤΡΟ ΣΗΤΕΙΑΣ!!!...Α ΡΕ ΣΦΑΚΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΜΕΣΑΠΑΝΤΙΤΕΣ...

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger