Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Επίσκεψη του Υφυπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη στην Ουγγαρία.

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συμμετείχε σήμερα σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Pannon University στο Veszprem της Ουγγαρίας υπό την αιγίδα του εκεί Υπουργείου Άμυνας. Το θέμα του συνεδρίου είναι «η σύγχρονη αμυντική οικονομία και οι οικονομικές παράμετροι της ασφάλειας στην περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης».

Ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε για την σημασία της Έρευνας στον τομέα της άμυνας, καθώς και για την συμβολή της στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, επισήμανε ότι «σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον είναι απαραίτητο οι δυνατότητες και οι προτεραιότητες της αμυντικής πολιτικής της Ε.Ε. να προσαρμοστούν, ώστε να γίνουν ακόμα περισσότερο αποτελεσματικές. Πρέπει να βρεθεί μια νέα ισορροπία ανάμεσα στις παραδοσιακές αποστολές της Ε.Ε., που επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στην περιοχή της Ευρώπης, με την αποτελεσματική αντιμετώπιση των νέων διεθνώς κινδύνων ασφαλείας, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προβλεφθούν.

Πρέπει να προωθήσουμε περαιτέρω τα προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης και να αυξηθεί και άλλο η ικανότητα της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα. Η Ελλάδα, ένα από τα παλαιότερα μέλη της Ε.Ε., σταθερά υποστηρίζει και συμμετέχει στις πρωτοβουλίες της Ε.Ε. και προωθεί την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΕΠΑΑ.-ESDP) ».

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας
κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη
Αθήνα, 13/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger