Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Συνάντηση με Υφυπουργό Άμυνας Μαυροβουνίου.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον ομόλογό του από το Μαυροβούνιο κ. Rajko Novicevic. Ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τις καλές διμερείς σχέσεις, ενώ επισήμανε τις δυνατότητες περαιτέρω προώθησής τους.

Ως δείγματα των καλών διμερών σχέσεων αναφέρθηκαν η εκπαίδευση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων του Μαυροβουνίου στη Σχολή Ευελπιδων και τη Σχολή Ικάρων, καθώς και η άρτια λειτουργία του τμήματος εκμάθησης ελληνικής γλώσσας στην Ποντγκόριτσα. Μάλιστα, πρέπει να επισημανθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου εννέα (9) μαθητές του παραπάνω τμήματος φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα.

Ακόμη, ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε τον ομόλογό του για την κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της Συμφωνίας Στρατιωτικής Συνεργασίας που υπεγράφη το Νοέμβριο του 2007, κάτι που, όπως τόνισε, «σηματοδοτεί την απαρχή της περαιτέρω ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των διμερών μας σχέσεων».

Από την άλλη πλευρά ο κ Rajko Novicevic ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξή της, ενώ ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η πορεία της χώρας του προς τους ευρωατλαντικούς θεσμούς, εξαίροντας το ρόλο της Ελλάδας στη ΝΑ Ευρώπη ως σταθεροποιητικός παράγοντας, φορέας ειρήνης, πολιτισμού και Δημοκρατίας

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Αθήνα, 11/11/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger