Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Αποχή των μαθητών του Γυμνασίου Κουτσουρά- Λυκείου Μακρύ Γιαλού

Αποχή από τα μαθήματα πραγματοποίησαν οι μαθητές του σχολείου χθες 6 Νοεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για τα σοβαρά προβλήματα που από καιρό εκκρεμούν, τόσο για εκπαιδευτικά ζητήματα όσο και για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του κτηρίου του σχολείου. Είναι τραγικό ότι Νοέμβριο μήνα δεν υπάρχει φιλόλογος που να καλύπτει τις ανάγκες ειδικότερα της θεωρητικής κατεύθυνσης σε μια περίοδο δύσκολη για τους μαθητές των περιφερειακών σχολείων. Εδώ και τέσσερις εβδομάδες (από 13 Οκτωβρίου) εκκρεμεί το ζήτημα του φιλολόγου. Πέρα από τον καθηγητή που δεν έχει έρθει, σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει το σχολείο στο ζήτημα της καθαριότητας αφού η κακοτεχνία στα σιφόνια στις τουαλέτες με αποτέλεσμα έντονη δυσοσμία.

Σημαντική όμως είναι η ανάγκη άμεσης αποκατάστασης σε φθορές που υπάρχουν στο κτήριο, όπως οι κακοτεχνίες, ειδικότερα στον πρώτο όροφο, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων αλλά και προβλήματα με την απορροή των υδάτων στο χώρο του μπάσκετ. Σήμερα επιτέλους, και μετά από την αποχή, ήρθαν τα περιπόθητα προκατασκευασμένα κτήρια που θα διευκολύνουν τη διδακτική λειτουργία και θα αποσυμφορησούν τις ήδη κορεσμένες από μαθητές αίθουσες, ειδικά εν αναμονή των μαθητών της Γ' Λυκείου από το νέο σχολικό έτος.

Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να εξωθούμε τους μαθητές σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να δοθούν αυτονόητες λύσεις. Δεν θα έπρεπε να μεσολαβήσει η αποχή για να τοποθετηθούν τα νέα κτήρια, ούτε είναι λογικό Νοέμβριο μήνα να περιμένουμε για εκπαιδευτικούς σε βασικά μαθήματα.

Γ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger