Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Μήμυνα Δημάρχου Σητείας για την 35η Επέτειο του Πολυτεχνείου

Χρέος και ανάγκη ανακαλεί στη σκέψη μας την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, από μια απόσταση 35 ετών. Η επέτειος αυτή είναι μια γιορτή προάσπισης της Δημοκρατίας.

Είναι μια γιορτή και μια ημέρα μνήμης για όλους εκείνους που προέταξαν τα άγουρα νιάτα τους και τις συνειδήσεις τους, τις σφυρηλατημένες στο αμόνι μιας πολύ ταραγμένης πολιτικά περιόδου, ανοίγοντας με κίνδυνο ζωής - και ορισμένοι με κόστος ζωής - το δρόμο που οδήγησε στην αποκατάσταση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στην πατρίδα μας.

Το μήνυμα της 17ης Νοεμβρίου, είναι μήνυμα ενότητας. Είναι μήνυμα ομοψυχίας. Είναι μήνυμα ελευθερίας. Αυτό το μήνυμα κάνει τους Έλληνες ισχυρούς σε κάθε κρίσιμη καμπή της Ιστορίας, απέναντι σε κάθε κίνδυνο και κάθε επιβουλή, εσωτερική και εξωτερική.

Το Πολυτεχνείο στέκει πάντα σύμβολο διεκδικήσεων για καλύτερη ποιότητα ζωής, βελτίωση της καθημερινότητας των πολλών και ιδίως των οικονομικά ασθενέστερων, αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και ιδίως εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Το Πολυτεχνείο είναι, παράλληλα, σύμβολο κοινών προσπαθειών για καλύτερη Παιδεία. Παιδεία που αποβλέπει στην ολοκλήρωση του ανθρώπου και εξοπλίζει τους νέους μας με τα απαιτούμενα εφόδια. Παιδεία που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας εποχής, που κινείται, δρα και επιχειρεί με την ταχύτητα της σκέψης.
Μιας εποχής στην οποία οι ραγδαίες αλλαγές εγείρουν αυξημένες απαιτήσεις από τα εκπαιδευτικά συστήματα. Μιας εποχής που απαιτεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα μακράς πνοής.

Πάνω από όλα το Πολυτεχνείο επισημαίνει τη δύναμη του πολίτη, που ξεπερνά το ατομικό για να υπηρετήσει το συλλογικό συμφέρον. Του πολίτη που κάνει πράξη την ομοψυχία και την ενότητα γύρω από κοινά αιτήματα, κοινά ιδανικά, κοινές αρχές και αξίες. Αυτό, άλλωστε, είναι και το κύριο χαρακτηριστικό της Δημοκρατικής Κοινωνίας.

Μέσα μας κρατάμε την ελπίδα, ότι το μήνυμα αυτό θα συνεχίσει να ακτινοβολεί και να διδάσκει τις γενιές που έρχονται, ώστε η ενότητα και η ομοψυχία να διαποτίζουν την καθημερινή νοοτροπία των Ελλήνων, οδηγώντας σε κοινές προσπάθειες και σε συλλογικές επιτυχίες, στο δρόμο για την κατάκτηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους.

Μέσα μας κρατάμε τη μνήμη εκείνων που πρέπει να ευγνωμονούμε ως κοινωνία, για όσα έπραξαν, ώστε εμείς σήμερα, να θεωρούμε την ελευθερία και τη Δημοκρατία, αγαθά κεκτημένα και αυτονόητα.



Γραφείο Τύπου Δήμου Σητείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger