Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Έκδοση τουριστικού οδηγού από το Δήμο Λεύκης

Πριν από μερικές μέρες περιήλθε στα χέρια μας ο τουριστικός οδηγός που εξέδωσε ο δήμος Λεύκης σε μια προσπάθεια ανάδειξης του ιστορικού παρελθόντος της περιοχής που περιλαμβάνει το δήμο αλλά και να δημιουργήσει ένα χρηστικό βοήθημα σε όσους επιθυμούν να επισκεφτούν την περιοχή του Δήμου Λεύκης.
Το μικρό αλλά χρήσιμο εγχειρίδιο είναι δίγλωσση έκδοση (Ελληνικά-Αγγλικά) και μέσα στις 62 σελίδες που περιλαμβάνει ο αναγνώστης μπορεί να βρει πληροφορίες ιστορικές για όλα τα χωριά των παλαιών έξι πρώην κοινοτήτων του σημερινού δήμου αλλά και πληροφορίες για τον Ξερόκαμπο και τη νήσο Λεύκη το γνωστό σήμερα Κουφονήσι. Στον οδηγό υπάρχουν πληροφορίες για το δήμο, τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής καθώς και λίστα με τα καταλύματα και εστιατόρια. Το φωτογραφικό υλικό είναι πραγματικά πλούσιο αλλά και οι ιστορικές πληροφορίες ιδιαίτερα αξιόλογες. Προσωπικά παρατήρησα ότι ίσως θα ήταν χρήσιμο να υπάρχουν και χάρτες της περιοχής για να βοηθούν τους επισκέπτες περισσότερο.
Ελπίζουμε ότι και οι άλλοι δήμοι της περιοχής θα κάνουν κάτι ανάλογο που θα βοηθά την ιστορία μας να γίνεται πλουσιότερη και γνωστότερη στους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.

Γ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger