Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλω την Τοπική Οργάνωση Σύριζα Σητείας για τη μεθοδευμένη επίθεση εναντίον πολιτών και μάλιστα εκπροσώπων φορέων και θεσμών , όπως είναι η θέση του Διευθυντή Σχολείου.
Όπως είναι ήδη γνωστό εκπροσώπησα το σχολείο μου ( :1ο Γυμνάσιο) στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του Δήμου Σητείας με ομιλία με θέμα: ο πατριωτισμός σήμερα. Η ομιλία χαρακτηρίστηκε άκρως ενδιαφέρουσα. Αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες και δημοσιεύτηκε στον τοπικό και στον ημερήσιο Τύπο του Λασιθίου. Ο Σύριζα χρησιμοποιώντας ως Δούρειο Ίππο ένα γραφικό, θρασύ και ανερμάτιστο μέλος του προσπαθεί να «τρομοκρατήσει» ιδεολογικά κάθε πολίτη που έχει αντίθετη άποψη με αυτόν.
Συγκεκριμένα: Την Κυριακή 16.11.08 και ώρα 11.45 π.μ. στο καφενείο VAI της Σητείας παρουσία αρκετών συμπολιτών μας δέχθηκα προσβλητική και υποτιμητική επίθεση από το μέλος του Σύριζα Δημήτρη Δερμιτζάκη με αφορμή το λόγο μου στη Σητεία για την 28 Οκτωβρίου.
Η υβριστική επίθεση περιλάμβανε φράσεις του τύπου " θα πρέπει να ντρέπεσαι για την ομιλία σου". Το ποιος πρέπει να ντρέπεται είναι μία άλλη ιστορία. Ο καθένας έχει μία διαδρομή στην κοινωνία που είναι ενταγμένος και κοινωνική αναγνωρισιμότητα.
Αυτή η συμπεριφορά συνιστά αντιδημοκρατικότητα και δείχνει έλλειψη δημοκρατικής παιδείας και δυνατότητα αντιλόγου. Οι συγκεκριμένοι τραμπουκισμοί δεν εκφράζουν τη δημοκρατία παρά μόνο φασισμό ( δεξιό ή αριστερό, δεν έχει σημασία).
Ο Σύριζα,όχι μόνο δεν καταδίκασε αυτήν την τραμπουκίστικη ενέργεια, αλλά στα ραδιόφωνα της Σητείας την 17.11.08 «υιοθέτησε» τις απόψεις του θρασύτατου μέλους του και την υβριστική του συμπεριφορά προσβάλλοντας βάναυσα την προσωπικότητά μου και τη θέση, την οποία υπηρετώ. Σε ανυπόγραφη, χωρίς τίτλο και ημερομηνία ανακοίνωσή του, γραπτό μνημείο προχειρότητας και αλαζονείας αναφέρει ο Σύριζα Σητείας μεταξύ των άλλων: « όταν μιλά κανείς προσβλητικά πρέπει να είναι έτοιμος να εισπράξει τα ανάλογα». Μήπως εννοούσαν τον αρχηγό τους, τον κ. Αλαβάνο; Ή μήπως εννοούσαν ότι και οι τραμπουκισμοί είναι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι; Εύγε στους αριστερούς, απόγονους του Βελουχιώτη που είναι έτοιμοι για όλα. Αν αυτός δεν είναι τραμπουκισμός , τι άλλο θα μπορούσε να είναι;
Ας κατανοήσουμε όλοι ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στον τόπο μας , όταν κάποιοι υποκαθιστούν την κοινωνία των πολιτών και τους θεσμικούς εκπροσώπους της και συμπεριφέρονται ως σύγχρονοι εισαγγελείς και τραμπούκοι.


Σητεία 18.11.08
Απόστολος Τζίφας, φιλόλογος, Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Σητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger