Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στη Σητεία

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα έγινε ο εορτασμός της πολιούχου της πόλης της Σητείας Αγίας Αικατερίνης. Επίκεντρο του εορτασμού, όπως είναι φυσικό, ήταν ο Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης όπου πλήθος πιστών είχε προσέλθει από το πρωί για να παρακολουθήσει την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο συλειτούργησαν ο τοπικός πομενάρχης Μητροπολίτης Ευγένιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός και ο επίσκοπος Κνωσού κ. Ευγένιος. Σημαντική παρουσία στις εκδηλώσεις είχε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πλακιωτάκης Ιωάννης ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Αναστασάκης και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Κουρουπάκης Νικόλαος. Τις ένοπλες δυνάμεις εκπροσωπούσε πλην του υπουργού ο συντοπίτης μας Διοικητής της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος κ. Δερμιτζάκης, αλλά και οι Διοικητές του 3ου ΚΕΠ, του ΠΦ Κιρδιαμαντίου και η Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων- τμήμα Σητείας κα. Πινελώπη Μαυρή. Η φιλαρμονική του Δήμου Σητείας παιάνισε πανηγυρικούς ήχους τη στιγμή που την εικόνα της Αγίας Αικατερίνης κατά την περιφορά συνόδευαν οπλίτες του 3ου ΚΕΠ. Με το τέλος της θείας Λειτουργίας και τον εποικοδομητικό λόγο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, ο οποίος εν παρόδω τιμήθηκε από τον Μητροπολίτη Ευγένιο με το Μετάλλιο της Αγίας Αικατερίνης (τιμητικής πλακέτας για τα 100 χρόνια του ναού το 1999), εν συνεχεία ξεκίνησε περιφορά της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας για να τελεστή δέηση στην πλατεία και να επιστρέψει η πομπή στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης.
Με το τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε το καθιερωμένο γεύμα προς τους επίσημους και τους προσκεκλημένους από το ενοριακό συμβούλιο της Αγίας Αικατερίνης σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν πάνδημη και έδειξε για άλλη μία φορά πόσο σημαντική είναι στη συνείδηση του λαού μας ο εορτασμός της προστάτιδος της πόλης μας Αγίας Αικατερίνης αλλά και τον εξίσου ουσιαστικό ρόλο που κατέχει η θρησκευτικότητα στην καθημερινότητα των Σητειακών.

Γ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger