Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Διαδικασία για την συμμετοχή των νέων ετεροδημοτών εκλογέων που γεννήθηκαν το έτος 1991 στην εκλογική διαδικασί

Η Νομαρχία Λασιθίου ανακοινώνει ότι:Για την απρόσκοπτη συμμετοχή των νέων ετεροδημοτών εκλογέων που γεννήθηκαν το έτος 1991 στην εκλογική διαδικασία, το Υπουργείο Εσωτερικών καθιερώνει την παρακάτω ειδική διαδικασία :

1. Μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.ΕΣ (www.ypes.gr) στην περιοχή «Ετεροδημότες» του μενού Εκλογές αναζητείται και συμπληρώνει η ειδική αίτηση – δήλωση του νέου εκλογέα με τα ατομικά στοιχεία του ενδιαφερόμενου. Αυτό γίνεται με την ενεργοποίηση του ειδικού συνδέσμου «Συμπλήρωση Αίτησης Ετεροδημότη μόνο για γεννηθέντες 1991».

Εκεί καταχωρούνται υποχρεωτικά:

Τα στοιχεία εγγραφής στα δημοτολόγια: Φύλο, Επώνυμο, όνομα Πατέρα, όνομα Μητέρας, Ημ/νια γέννησης Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (Ν/Α), ΟΤΑ, Πόλη Περιοχή και πλήρης δ/νση κατοικίας με οδό, αριθμό και Τ.Κ. Προαιρετικά μπορεί να συμπληρωθεί το Δημοτικό διαμέρισμα και ο Συνοικισμός του τόπου διαμονής/ κατοικίας.

Εκτός από τα προηγούμενα υποχρεωτικά στοιχεία θεωρείται απαραίτητη και η συμπλήρωση του αριθμού τηλεφώνου του νέου εκλογέα ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία μαζί του αν αυτό απαιτηθεί.

Εκτυπώνεται η αίτηση εις τριπλούν μέσω του συστήματος.

Το ένα αντίγραφο δίδεται στον ενδιαφερόμενο, ενώ τα λοιπά δύο αντίγραφα τηρούνται από τον ΟΤΑ (ή αποστέλλονται στον ΟΤΑ μέσω ΚΕΠ) Ο ΟΤΑ θα πρέπει να συμπληρώσει στα δύο αντίγραφα τον κωδικό και την ονομασία του εκλογικού διαμερίσματος, στο οποίο εντάσσει τον εκλογέα, βάσει των στοιχείων διαμονής του.

Το ένα από τα δύο αυτά αντίγραφα θα πρέπει να το αποστείλει στο ΥΠΕΣ (ΔΜΗΕΣ) μαζί με τον οπτικό δίσκο της Α/ Αναθεώρησης 2009, το αργότερο μέχρι 13 Μαρτίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger