Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Γιατί τέτοια η τιμή της βενζίνης στη Σητεία;

Τραγική θα χαρακτήριζε κανείς την εικόνα που συναντάμε στη Σητεία αναφορικά με την τιμή της Βενζίνης. Όταν κάθε φορά που τα αθηναϊκά ΜΜΕ αναφέρονται στο ζήτημα μιλούν για τιμές 0,80- 0,850€ ανά λίτρο και 'μεις στη Σητεία σκεφτόμαστε σε ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμβαίνουν αυτά και 'μεις στη Σητεία ζούμε σε άλλο κράτος. Για να καταλάβετε καλύτερα την εικόνα στην πόλη της Σητείας οι τιμές αυτές τις μέρες είχαν για τα δύο πρατήρια Shell σε Σητεία και Πισκοκέφαλο η τιμή λίτρου στην αμόλυβδη ήταν 1,041- 1,052€ ενώ στο πρατήριο ΕΚΟ 1,024€ στο πρατήριο της BP 1,034€ και η επίσημη δικαιολογία είναι ότι τα καύσιμα φτάνουν πιο ακριβά στην περιοχή μας σε σχέση με άλλες περιοχές. Τότε γιατί ρε καλόπαιδα στα Μέσα Μουλιανιά το λίτρο έχει 0,958€ που σημαίνει 0,10 λεπτά το λίτρο διαφορά, εκεί είναι πιο κοντά στο Ηράκλειο; Και στο Μακρύ Γιαλό γιατί στην ΕΚΟ έχει 0,935€ και στην Aegianoil 0,925€. Διαφορά 12-15 λεπτά στο λίτρο. Φίλοι Σητειακοί είναι φθηνότερα να πάτε στο Μακρύ Γιαλό για να βάλετε βενζίνη από το βάλετε στη Σητεία. Τώρα μπορεί κανείς να κάνει μια βόλτα μέχρι Μακρύ Γιαλό να πιει κι ένα καφέ από το να βάλει βενζίνη στη Σητεία.

Και καλά οι πρατηριούχοι μας δουλεύουν, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Νομαρχίας μια παρέμβαση δεν μπορούν να κάνουν; Φίλοι αντιδράστε όλοι στην τραγική εικόνα που αντιμετωπίζει η πόλη μας στο ζήτημα των καυσίμων. Επιλέξτε το φθηνότερο κι αρχίστε να μιλάτε στην Καταπίεση. Το sitianews.blogspot κάθε βδομάδα θα δίνει τις τιμές καυσίμων για να ξέρουμε που είναι το συμφέρον μας. Δεν κάνουμε διαφήμιση αλλά θα συνεισφέρουμε στο έργο του Υπουργείου Ανάπτυξης σαν μια ελάχιστη συμβολή στο έργο που το κράτος έχει επιμεληθεί αλλά δεν κάνει για μας, στην καταπολέμηση της ακρίβειας αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς.

Γ.Τ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι πάντως θέμα της Νομαρχίας αλλά του υπουργείου.Όσο για την απόσταση ,τα ίδια τιμολόγια είναι για Ιεράπετρα με εδώ ,δεν έχει διαφορά η τιμή, απλά εδώ υπάρχει καρτέλ από τους πρατηριούχους....Όσον αφορά την προσπάθειά σας να αναγράφετε τη χαμηλότερη τιμή την βρίσκω θετική...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ blogger, πολύ σωστή σκέψη!
Και το κείμενό σου γροθιά στο στομάχι!
Εύγε.

Υπογραφή:
Ο υδροηλεκτρικός...

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger