Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Ωρομίσθιος στη Σητεία

Αναδημοσιεύομαι από την εφημερίδα "Έθνος" άρθρο για την περίπτωση εκπαιδευτικού που υπηρετεί στην πόλη μας και βρέθηκε να έχει σοβαρά προβλήματα με την υπηρεσία του. Για όσους γνωρίζουμε η λέξη και μόνο Ωρομίσθιος είναι τραγική, ειδικά όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά κι έχεις και οικογένεια. Για να καταλάβετε περισσότερα θα πρέπει να σας πούμε ότι ένας εκπαιδευτικός Παίρνει μισθό περίπου 1.100€ , ο αναπληρωτής 1200€ και ο Ωρομίσθιος 250-310€. Αναδημοσιεύομαι το άρθρο κι ας ευχηθούμε στο συνάδελφο καλή δύναμη στον αγώνα του.

Δεν λέμε, καλός ο διάλογος για την Παιδεία, αλλά μήπως θα έπρεπε ο υπουργός να ξεκινήσει από κάποια απλά πραγματάκια, όπως ο σεβασμός των νέων ανθρώπων που διεκδικούν μια θέση στα σχολεία;
Η περίπτωση ενός γυμναστή που κόντεψε να ξεχάσει τα μαθηματικά που ήξερε όταν διαπίστωσε ότι τα 11,7 μόρια μετράνε λιγότερο (!) από τα 8,2 δυστυχώς δεν είναι η μοναδική. Ο άνθρωπος αυτός (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του Α. Σπηλιωτόπουλου), πατέρας ενός παιδιού, πήρε μέρος στην προκήρυξη που αφορούσε πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών Φυσικής Αγωγής, τον περασμένο Μάιο.
Τον Ιούνιο υποβλήθηκαν οι αιτήσεις και οι οριστικοί πίνακες αναρτήθηκαν τον Σεπτέμβριο. Αφορούσαν 850 αναπληρωτές καθηγητές.
Στις 10 Οκτωβρίου οι 850 γυμναστές προχώρησαν στην αποδοχή της θέσης και περίμεναν να αναλάβουν υπηρεσία. Από το σημείο αυτό αρχίζουν τα φαινόμενα προσβολής των ανθρώπων που καλούνται να διδάξουν ήθος και αξιοπρέπεια στα παιδιά μας και -βεβαίως, βεβαίως- τα γαλάζια ρουσφετάκια.
Προσβολή πρώτη: Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει (τον Οκτώβριο και αφού οι 850 γυμναστές περιμένουν την τοποθέτησή τους) πως δεν υπάρχουν πιστώσεις για τους 850 και θα περιοριστεί στους 700, κάνοντας τους υπόλοιπους ωρομίσθιους.
Προσβολή δεύτερη: Ο τρόπος διαχωρισμού αναπληρωτών και ωρομισθίων. Δημιουργήθηκε ένα σύστημα μοριοδότησης, στο οποίο συμπεριέλαβαν -ενώ κάτι τέτοιο δεν προέκυπτε από πουθενά- μόρια εντοπιότητας, προκειμένου κάποιοι ημέτεροι να... δυναμώσουν.
Προσβολή τρίτη και χειρότερη: Ο εκπαιδευτικός, στην περιπέτεια του οποίου αναφερόμαστε, είχε κάνει αποδοχή της θέσης στο 1ο Γυμνάσιο Σητείας. Ο ίδιος συγκέντρωνε 11,4 μόρια έναντι τριών άλλων συναδέλφων του που συγκέντρωναν 10,5, 9,5 και 8,2 μόρια.
Κι όμως βρέθηκε ωρομίσθιος και είδε τους άλλους να γίνονται αναπληρωτές.
Από τον περασμένο Οκτώβριο προσπαθεί να βρει το δίκιο του.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας στους οποίους απευθύνθηκε αναγνώρισαν ότι έχει δίκιο και πως σημειώθηκαν παρανομίες (του τα είπαν προφορικά βέβαια) και τον παρότρυναν να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια!
Γραπτή απάντηση δεν έχει λάβει ακόμη από το υπουργείο, το οποίο φαίνεται πως αγνοεί και τις συστάσεις του ίδιου του πρωθυπουργού: ο γυμναστής έστειλε και δύο επιστολές στο Μαξίμου, το οποίο τις διαβίβασε στο υπουργείο Παιδείας με κοινοποίηση στον ενδιαφερόμενο, ο οποίος είδε κι απόειδε και προσέφυγε στα δικαστήρια.
Ισως όλα αυτά να ακούγονται απλώς γραφειοκρατικά για κάποιον που αγνοεί ότι οι καταχρηστικά τοποθετημένοι ως ωρομίσθιοι γυμναστές αμείβονται με 250 ευρώ τον μήνα, χρήματα που ακόμη δεν έχουν δει: «Αν μπορούσα να το φανταστώ θα έμενα στο ταμείο ανεργίας, από το οποίο εισέπραττα 430 ευρώ», μας είπε ο εκπαιδευτικός, ο οποίος εργάζεται στην Κρήτη και έχει την οικογένειά του στα Γιαννιτσά Περισσότερα...

Πηγή:Έθνος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μιλάμε για το απόλυτο μοντέλο του "σεμνά και ταπινά" της υπέροχης γαλάζιας κυβέρνησης....

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger