Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Παράπονα κάνει η ΕΑΣΣ για τη συγκέντρωση λαδιού!

Διαβάζουμε σε ιστοσελίδα από το Ηράκλειο δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας (ΕΑΣΣ) κ. Βακόντιου ότι η ένωση με 1,70€ προσπαθεί να κάνει συγκέντρωση 5.000 τόνων ελαιολάδου αλλά μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μόνο 3.000 τόνους και καταβάλει προσπάθειες για να συγκεντρώσει τους 2.000 τόνους που υπολείπεται για να εκπληρώσει τους στόχους της.

Τι θέλετε να πείτε κ. Βακόντιε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ποσότητα ελαιολάδου στη Σητεία γιατί θ' αρχίσουμε να βάζουμε τα γέλια, αλλά γιατί να έρθει κάποιος να πουλήσει στην Ένωση; Για να πάρει προκαταβολή 1,70€ στο κιλό και να πουλάτε το λάδι στην Ένωση αλλά και στα άλλα μαγαζιά που πουλούν ελαιόλαδο 5,70€ το λίτρο; Αν θέλετε να συγκεντρώσετε τους τόνους που σας υπολείπονται το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε καλύτερη τιμή στο προϊόν και να μπορέσουν ν' ανασάνουν οι Σητειακοί πολίτες που προσπαθούν να καλύψουν τα έξοδά τους. Είναι τραγικό οι συνεταιρισμοί που δημιουργήθηκαν για να προωθούν το τοπικό αγροτικό προϊόν να λειτουργούν χειρότεροι από τους χονδρέμπορους και ουσιαστικά να είναι μεσάζοντας από τον παραγωγό στην κατανάλωση.

Μη σώσει και συγκεντρώσει η Ένωση ποτέ το λάδι που έχει βάλει σαν στόχο αν δεν κάνει τις τιμές καλύτερες. Δε μπορεί να έχουμε το καλύτερο προϊόν στον κόσμο και να αντιμετωπιζόμαστε σαν αγρότες τριτοκοσμικού κράτους και με τιμές που παίρνουν οι παραγωγοί της Τυνησίας. Η ΕΑΣΣ έχει φτάσει σε σημείο να δίνει τη χειρότερη τιμή για τον Σητειακό παραγωγό, στον παραγωγό δηλαδή που είναι υποχρεωμένη να στηρίζει αλλά και στον παραγωγό που στήριξε την ένωση όταν εκείνη ήταν σε κακή οικονομική κατάσταση. Θα σας θυμίσουμε κ. Βακόντιε ότι όταν είχε μείνει μόνο η μονή Τοπλού ν' αγοράζει λάδι, κι αυτό στην τιμή των 2,85€ το κιλό η ΕΑΣΣ είχε αποκλείσει κάθε νέα αγορά κι έκλεισε μάλιστα την τιμή λαδιού στα 2,80€ το κιλό. Κάνω λάθος κ. Βακόντιε; Αν κάνω λάθος περιμένω τα στοιχεία σας κι εγώ είμαι έτοιμος να ζητήσω συγνώμη. Χάσατε τον προσανατολισμό σας κι οι Σητειακοί περιμένουν ευκαιρία να σας γυρίσουν την πλάτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger