Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Τροπολογία - πρόκληση για τις «άγονες γραμμές»

Σε άρθρο του καταγγέλλει η εφημερίδα "Ριζοσπάστης" όργιο στην ακτοπλοϊκή γραμμή που συνδέει το λιμάνι της Σητείας. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Το εξωφρενικό είναι ότι όχι μόνο νομιμοποιούν τις παράνομες συμβάσεις, αλλά αποζημιώνουν από πάνω και τους εφοπλιστές, με τους οποίους έχουν υπογραφεί. Μέχρι οι συμβάσεις αυτές να νομιμοποιηθούν, δηλαδή να γίνει νόμος αυτή η τροπολογία, οι εφοπλιστές, δηλαδή «οι ανάδοχοι» που τις εκτελούν, πέρα από τα όσα έχουν εξασφαλίσει ήδη από τον κρατικό προϋπολογισμό ως επιδότηση, το Δημόσιο θα τους καταβάλλει και αποζημίωση ύψους 8.300.000 ευρώ μέχρι τις 31 Μάρτη του 2009 και από εκεί και πέρα 1.657.132 για κάθε μήνα, μέχρι τη νομιμοποίησή τους! Κι αυτό για την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις στην καταβολή της επιδότησης που ενδεχόμενα υφίστανται, εξαιτίας των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών!
Κλέβουν το ΝΑΤ
Με την τροπολογία αυτή, η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να ενισχύσει το αισχρό θεσμικό ακτοπλοϊκό πλαίσιο που διαμόρφωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το ν. 2932/01 για να εναρμονίσει τον εκτρωματικό κανονισμό 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κάνει τη φιλοεφοπλιστική πολιτική ακόμα πιο επιθετική σε βάρος των ναυτεργατών και των νησιωτών, λεηλατώντας το πενιχρό εισόδημα των φορολογούμενων εργαζομένων για να αυξάνουν την τρελή κερδοφορία των εφοπλιστών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την Τρίτη μέχρι και προχτές ο εφοπλιστής Αγούδημος, παράνομα και ανενόχλητα, είχε ακινητοποιήσει τρία πλοία του λόγω «έλλειψης ρευστότητας»! Χτες, με την κατάθεση της τροπολογίας, συμπτωματικά «ανακάλεσε» την ακινητοποίηση, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το πλοίο του «ΡΟΔΑΝΘΗ» πήρε με απευθείας ανάθεση δρομολόγιο για Σητεία! Ο ίδιος, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο του ΝΑΤ, έχει παρακρατήσει 6.616.326,17 ευρώ σε βάρος του ΝΑΤ. Είναι οφειλές του προς το Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων, τα οποία έχει εισπράξει από τα εισιτήρια και δεν τα έχει αποδώσει!" Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger