Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Διαδικασίες υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013

Πραγματοποιήθηκε χθες από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κρήτης ενημερωτική Ημερίδα στο ξενοδοχείο Ατλαντίς για όλους τους φορείς των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.με θέμα «Διαδικασίες υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013».
Στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης παρουσίασαν στοιχεία του ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, τις διαδικασίες ένταξης και υλοποίησης των έργων καθώς και ειδικότερα την Πρόσκληση 3 του Προγράμματος που αφορά τον Κωδικό 23 : Περιφερειακές - Τοπικές Οδοί του Άξονα Προτεραιότητας 1 : Υποδομές και Υπηρεσίες Προσπελασιμότητας στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα δήλωσε :

«Σήμερα στο Ηράκλειο γίνεται μια ημερίδα σχετικά με το ΕΣΠΑ.
Προηγήθηκε μία στην Δυτική Κρήτη που κάλυψε τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Σήμερα καλύπτουμε το Ηράκλειο και το Λασίθι. Είναι μία τεχνική περισσότερο συνάντηση και αφορά τον τρόπο που θα αξιολογούνται , θα εντάσσονται και θα παρακολουθούνται τα έργα στο ΕΣΠΑ.
Έχουμε ήδη προκηρύξει 90 εκατ. Ευρώ σε προσπελασιμότητα, σε περιφερειακές και τοπικές οδούς και περιμένουμε τις προτάσεις των Δήμων, των Νομαρχιών και φυσικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Αυτούς τους φορείς περιμένουμε για να ξεκινήσουμε και επισήμως το ΕΣΠΑ.
Το μήνυμα είναι σαφές, δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Γ΄ΚΠΣ και δεν θα χαθεί. Αυτό που ζητώ όμως από τους φορείς και μου δίνεται η ευκαιρία να το πω σήμερα, είναι να επισπεύσουν τις διαδικασίες. Είμαστε στο 98% και μπορούμε να κλείσουμε το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης πάρα πολύ εύκολα.
Τι συμβαίνει όμως. Δήμοι, Νομαρχίες, Φορείς, Περιφέρεια, όλοι , έχουν ολοκληρώσει τα έργα και δεν τους ενδιαφέρει πλέον αν δεν υπάρχει και αποπληρωμή. Ενδιαφέρει όμως πάρα πολύ εμάς να κλείσει με αποπληρωμή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger