Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Νέα από τις τιμές της Βενζίνης στη Σητεία

Αν και αυτή τη βδομάδα δεν έγιναν ουσιαστικές μεταβολές στη τιμή της Βενζίνης στην περιοχή μας η κατάσταση πρέπει να βελτιωθεί και για το λόγο αυτό θα σας αναφέρουμε κάποια ενδεικτικά στοιχεία. Τη Δευτέρα ξεκίνησα οδικά από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα και σ' όλο το δρόμο παρατηρούσα τις τιμές των καυσίμων. Αναφορικά με τη Βενζίνη οι τιμές ξεκινούσαν από 0,810€ και το ακριβότερο ήταν 0,980€. Το ίδιο επικρατεί και μέσα στην πόλη των Αθηνών όπου η Βενζίνη συναντά μεγάλες διαφορές από περιοχή σε περιοχή και από πρατήριο σε πρατήριο. Στο Ηράκλειο μπορείς να βρεις βενζίνη από 0,890€ και όχι ακριβότερα από 0,995€.
Στη Σητεία όμως ξεκινά από 0,998 στα Μουλιανά (αυξήθηκε λίγο από την περασμένη βδομάδα) και μέσα στην πόλη της Σητείας στο ΕΚΟ με 1,035€ (κι εδώ αυξήθηκε) και φυσικά 1,058€ σ' ένα από τα Shell και 1,059€ (για να μη τους κατηγορήσουν για εναρμονισμένες πρακτικές). Στο Μακρύ Γιαλό η τιμή παρέμεινε ίδια 0,935€ στην ΕΚΟ, 0,928€ στην Aegeanoil και 0,975€ στον Κουτσουρά. Συμπερασματικά ακόμα και τώρα συμφέρει να πάτε στο Μακρύ Γιαλό για βενζίνη.
Φίλες και φίλοι, οι έλεγχοι στην αγορά είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά πραγματοποιείται από διάφορα κλιμάκια του Υπουργείου Εσωτερικών συμπεριλαμβανομένων και των Νομαρχιών αλλά και άλλων υπηρεσιών διάφορων υπουργείων. Το τραγικό είναι ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να καθορίζει τις τιμές εκτός από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και την αντίστοιχή της αρχή στην Ελλάδα, όμως το κράτος όταν παρατηρήσει φαινόμενα αισχροκέρδειας μπορεί να ζητήσει ειδική εφαρμογή ρύθμισης για την άμεση καταπολέμηση φαινομένων αισχροκέρδειας όπως συμβαίνουν στην περιοχή μας. Κατηγορούμε από τη σελίδα μας το δήμο όταν κάνει μια αύξηση αλλά πληρώνουμε τη Βενζίνη παραπάνω γι' αυτό και έχουμε αρχίσει μια μικρή προσπάθεια να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Εν αναμονή λοιπόν!

Γ.Τ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απορώ που ακόμα δεν έχει κάνει επερώτηση ο Καρχιμάκης για τη βενζίνη...

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger