Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΣΚΑΙ στο Λασίθι

Ευχαριστήρια επιστολή στον Νομάρχη Λασιθίου Σήφη Αναστασάκη απέστειλε η κυρία Χριστίνα Φραγκιά, υπεύθυνη της Οργάνωσης Παραγωγής της Εκπομπής «Γυρίσματα» του ΣΚΑΙ, για τη φιλοξενία που παρείχε στους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία του σταθμού, κατά την παραμονή τους στο νομό, από τις 9/2-13/2/09.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η επίσκεψη των δημοσιογράφων του σταθμού έγινε κατόπιν συνεννοήσεως με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η οποία, με πρωτοβουλία του κ. Αναστασάκη, ανταποκρίθηκε στο αίτημα των υπευθύνων της εκπομπής για την επίσκεψή τους στο Λασίθι, στηρίζοντας την προσπάθεια των δημοσιογράφων και των τεχνικών, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες για το νομό, καθώς και την απαραίτητη φιλοξενία.

Τα εν λόγω γυρίσματα έγιναν στα πλαίσια του αφιερώματος που ετοιμάζει ο Τηλεοπτικός Σταθμός για το Λασίθι, το οποίο και θα προβληθεί την άνοιξη.

Το συνεργείο του σταθμού περιηγήθηκε αρκετές περιοχές του Λασιθίου παίρνοντας πλάνα από το Οροπέδιο Καθαρού, Οροπέδιο Λασιθίου, Ζάκρο, Άγιο Νικόλαο, Σπιναλόγκα, Ελούντα, Κριτσά, Βάι, Σητεία, Ασπροπόταμο, Πεύκους, Δάσος Σελακάνου, Όρμο Φανερωμένης και Ιεράπετρα.

Στην επιστολή της η κυρία Χριστίνα Φραγκιά, κάνει, επίσης, γνωστό ότι οι υπεύθυνοι της εκπομπής προτίθενται να επισκεφθούν, εκ νέου, το Νομό από τις 2/3-6/3-09, όπου και θα εκπέμπουν σε απευθείας μετάδοση από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Αναφέρει ακόμη ότι μεταξύ αυτών των ημερομηνιών η ομάδα LIVE, η οποία θα αποτελείται από 2 κεντρικούς παρουσιαστές και πέντε τεχνικούς θα διαμείνει στις μεγάλες πόλεις του Νομού για γυρίσματα με θέματα οικολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, εκφράζεται η επιθυμία του σταθμού να φιλοξενηθεί ο νομάρχης σε εκπομπή του για να μιλήσει για το Λασίθι, τα προβλήματα και τις προοπτικές του.

Ο Νομάρχης, με την ευκαιρία αυτή, δήλωσε ότι στόχος μας είναι η προβολή του νομού μας, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση εντείνεται με σημαντικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και στην απασχόληση.

Ανταποκριθήκαμε θετικά στο αίτημα των υπευθύνων της εκπομπής γιατί αποτελεί ζητούμενο για εμάς η ανάδειξη της πολιτισμικής και τουριστικής διάστασης του τόπου μας. Χαίρομαι που οι υπεύθυνοι της εκπομπής θα επισκεφθούν, εκ νέου, την περιοχή μας, εμπεδώνοντας, έτσι, μια ουσιαστική σχέση με τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Όπως, συμβαίνει με κάθε επίσκεψη δημοσιογράφων είτε του εξωτερικού, είτε της χώρας μας, έτσι και τώρα θα παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια, εξασφαλίζοντας μια άνετη διαμονή στους συντελεστές της συγκεκριμένης εκπομπής, συμπλήρωσε ο Νομάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger