Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ο Δήμος Σητείας παίζει με την υγεία των παιδιών μας...

Το ακόλουθο e-mail λάβαμε από το φίλο συμπολίτη Χρήστος Αυγουστινάκης με τίτλο ‘’Ο Δήμος Σητείας παίζει με την υγεία των παιδιών μας‏’’. Το αναδημοσιεύομε όπως ακριβώς μας έχει έρθει:

Το πρόβλημα της Λαϊκής Αγοράς που έχω μπροστά από το σπίτι μου κάθε εβδομάδα εδώ και τρία χρόνια παραμένει. Με ένα δρόμο, που ο δήμος με το έτσι θέλω δεν έχει κάνει, όπως προβλέπει το σχέδιο πόλης, νησίδα στη μέση δηλαδή δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Στην θέση του έφτιαξαν ένα έκτρωμα δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας χωρίς αποχετεύσεις και φρεάτια (με πλάτος που μεγαλύτερό του δεν πρέπει να υπάρχει αλλού στην Σητεία) ο οποίος περνάει μπροστά από την παιδική χαρά της πόλης θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων παιδιών που παίζουν εκεί. Τα αυτοκίνητα να τρέχουν (πολλά τα ατυχήματα στην διασταύρωση μπροστά στην παιδική χαρά) αλλά και με τα σκουπίδια να παραμένουν στην άκρη του δρόμου μετά το τέλος της λαϊκής για όλη την εβδομάδα, μέχρι την επόμενη, αποτελώντας εστία μόλυνσης κάνοντας τα παιδιά μας να παίζουν σε ένα χώρο που μόνο σε χωματερή αρμόζει και όχι σε παιδική χαρά.

Το παρακάτω email εστάλει προς τον δήμαρχο Σητείας σχετικά με το θέμα και σας το παραθέτω:

Κύριε Δήμαρχε

Αντιγράφω από την σελίδα του δήμου Σητείας συνέντευξη σας στις 13/07/2007:

-Πρόσφατα διαβάσαμε στην Ανατολή μια διαμαρτυρία για το θέμα της λαϊκής. Ο άνθρωπος είναι κάτοικος της περιοχής και αντιμετωπίζει πρόβλημα. Τι προέβλεπε η μελέτη;

- Κοιτάξτε, ο δρόμος όπου λειτουργεί η λαϊκή δεν είναι ακριβώς όπως είναι σήμερα στο σχέδιο πόλης. Επομένως εκεί υπάρχει ένα θέμα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Βέβαια αυτό είναι κάποιες ώρες, μια φορά την εβδομάδα. Πρέπει να το δούμε το θέμα. Βέβαια, πάντοτε όπου πάει η λαϊκή υπάρχει μια σχετική γκρίνια. Όμως η λαϊκή είναι ένας θεσμός που δε μπορεί να καταργηθεί. Θα πρέπει να λειτουργεί. Σε όλη την Ευρώπη οι λαϊκές αγορές λειτουργούν εκ περιτροπής σε διάφορες πλατείες. Εδώ κάπως έτσι είναι τα πράγματα, κάθε εξάμηνο πρέπει να αλλάζει θέση. Επειδή εμείς δεν έχουμε πολλές πλατείες και χώρους δε γίνεται συχνά η αλλαγή. Θεωρώ όμως ότι τώρα έχουμε χώρους. Έχουν δημιουργηθεί δύο παρκινγκ, που πιθανόν μπορούν να εξυπηρετήσουν τη λαϊκή άριστα.

Και ερωτώ

Πότε επιτέλους ο δρόμος θα γίνει όπως προβλέπει το σχέδιο πόλης;

Πότε θα το δείτε το θέμα;

Δεν διαφωνώ με το θεσμό της λαϊκής αλλά επιτέλους ας πάει και σε μία άλλη γειτονιά ή ακόμα καλύτερα σε κάποιο χώρο που δεν θα ενοχλείτε κανένας κάτοικος της πόλης .

Πείτε μου πόσα εξάμηνα έχουν περάσει από τότε που δώσατε αυτή την συνέντευξη και συνολικά πόσα από τότε που έχω την λαϊκή μπροστά στο σπίτι μου.

Ελπίζω αγαπητέ δήμαρχε για την κατανόηση σας και εύχομαι σε μια σύντομη λύση του προβλήματος μου που σε μερικούς μπορεί να φαίνεται μικρό αλλά για μένα είναι μεγάλο.

Η παιδική χαρά σε συνδυασμό με ένα δρόμο με πράσινο στην νησίδα όπως θα έπρεπε να είναι θα αναδείξει το νέο σχέδιο πόλης για το οποίο πιστεύω ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά.

Με εκτίμηση

Αυγουστινάκης Χρήστος



Ακόμα περιμένω μια απάντηση στα ερωτήματα μου ή έστω ότι εντάξει κάτι θα κάνουμε ΄΄ΘΑ το σκεφτούμε το θέμα σας΄΄ αλλά τίποτα.

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ο δήμος έδειξε την αδιαφορία του προς το νέο σχέδιο πόλης ( καμία υποδομή, ανύπαρκτες αποχετεύσεις ανύπαρκτα πεζοδρόμια ούτε καν ταχυδρόμος δεν έρχεται στην περιοχή)

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά ο δήμος έδειξε την αδιαφορία του προς το αίτημα ενός δημότη

΄΄Σε όλη την Ευρώπη οι λαϊκές αγορές λειτουργούν εκ περιτροπής σε διάφορες πλατείες΄΄ λέτε στην συνέντευξη σας αλλά εδώ στη Σητεία μάλλον δεν είμαστε Ευρώπη ακόμα.

Πότε θα πάψω να αντικρίζω αυτή την εικόνα μπροστά από το σπίτι μου

Πόσα ακόμη χρόνια πρέπει να κάνω υπομονή.

Τουλάχιστον δώστε μία απάντηση.

Α να μην ξεχάσω... ωραία η νέα σας πλατεία.

Από βιτρίνα σκίζεται… πιο μέσα στην πόλη όμως βρόμα και δυσωδία.

Χρήστος Αυγουστινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger