Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Στην ορκωμοσία των νέων σμηνιτών στην Τρίπολη ο Υφυπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης παρέστη σήμερα συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕA Αντιπτέραρχο κ. Ιωάννη Γιάγκο στην τελετή ορκομωσίας των κληρωτών της Α΄ ΕΣΣΟ 2009, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη.

Ο κ. Πλακιωτάκης στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού τόνισε τη σημασία της θητείας ως «ένα μεγάλο σχολείο για όλους, μα πάνω απ’ όλα είναι τιμή και χρέος μας», μίλησε για την προτεραιότητα που πρέπει να δίνεται στη βελτίωση της καθημερινότητας των στρατευσίμων, αναφέροντας σχετικά ότι «Βήματα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει, αλλά χρειάζονται και άλλα. Ενδεικτική, αναφορικά με το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, είναι η πρόσφατη ανακαίνιση των εστιατορίων, η κατασκευή νέων χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκεται η έγκριση του έργου αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων και των χώρων υγιεινής».

Στη συνέχεια ο κ. Υφυπουργός ανέφερε ότι «Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. Και αρκετά πεδία στα οποία μπορούμε και πρέπει να αναλάβουμε δράσεις?Μια από τις προτεραιότητές μας είναι η επιτακτική ανάγκη να ληφθεί πρόνοια για το περιβάλλον.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ξεκινήσει πρωτοβουλία για τη μελέτη, το σχεδιασμό και υλοποίηση ενός ενεργειακά πρότυπου στρατοπέδου. Ενός «πράσινου στρατοπέδου», το οποίο θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από αιολική και ηλιακή ενέργεια, τη χρήση της βιομάζας για παραγωγή ενέργειας και θέρμανσης, αλλά και τη χρήση της γεωθερμίας.

«Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Είναι ένα πεδίο, όπου πιστεύω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να είναι πρωτοπόρες, να ανοίξουν το δρόμο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για ένα βιώσιμο μέλλον», πρόσθεσε εμφατικά ο κ. Πλακιωτάκης.

Γραφείο Τύπου Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας
κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger