Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Εκδόθηκε το βιβλίο «Τα καημένα χωριά. Μνήμες της καταστροφής των δυτικών χωριών Ιεράπετρας το 1943»

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκδοση του δίγλωσσου βιβλίου «Τα Καημένα Χωριά. Μνήμες της καταστροφής των δυτικών χωριών της Ιεράπετρας το 1943».
Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν στην ιστοσελίδα του σχεδίου http://www.holocaust-lasithi.eu/ (ενότητα «ΒΙΒΛΙΟ»), όπου ο επισκέπτης συμπληρώνει σχετική αίτηση και του αποστέλλεται σε ηλεκτρονική μορφή.
Τα έντυπα βιβλία πρόκειται να αποσταλούν εντός του Σεπτεμβρίου σε όλες τις βιβλιοθήκες και τα λύκεια της Κρήτης, βιβλιοθήκες της Ελλάδας καθώς επίσης και σε 200 βιβλιοθήκες όλων των ευρωπαϊκών χωρών.
Η προστασία της μνήμης των αγώνων και των μαρτυριών του λαού μας αποτελεί προτεραιότητα της Ν.Α. Λασιθίου που έπειτα από την επίσημη καθιέρωση του ολοκαυτώματος ως δημόσια εορτή για τον δήμο Ιεράπετρας, προχωρά σε μια ενέργεια που θα έχει άμεσους αποδέκτες τον νεανικό μας πληθυσμό χρησιμοποιώντας την ίδια την φωνή αυτών που βίωσαν το ολοκαύτωμα: των παππούδων και γιαγιάδων μας.
Η έκδοση έγινε στο πλαίσιο του σχεδίου «Μνήμες του ολοκαυτώματος των δυτικών χωριών Ιεράπετρας» του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες» 2007-2013, Δράση 4: «Ενεργός Ευρωπαϊκή Μνήμη» και χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger