Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Μήνυμα του Δημάρχου Σητείας για την νέα σχολική χρονιά

«Μια ακόμη σχολική χρονιά αρχίζει για τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας.
Τα μαθητικά χρόνια είναι η περίοδος που ο άνθρωπος θεμελιώνει το οικοδόμημα της ζωής του, που διαμορφώνει το χαρακτήρα του και αποκτά τις απαραίτητες γνώσεις για να αγωνιστεί και να νικήσει στη ζωή. Εύχομαι ολόψυχα η νέα σχολική χρονιά να είναι γόνιμη και αποδοτική, για την ισόρροπη πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και είμαι βέβαιος πως θα επιτευχθεί πλήρως ο κοινός στόχος εκπαιδευτικών και γονέων, να εφοδιάσουν τα παιδιά με γνώσεις και δεξιότητες, αξίες και ιδανικά.
Ειδική αναφορά θα ήθελα να κάνω σήμερα στις μαθήτριες και τους μαθητές της πρώτης τάξης όλων των βαθμίδων, που σίγουρα αισθάνονται μεγαλύτερη ανασφάλεια και αγωνία μπροστά στις προκλήσεις της σχολικής ζωής. Σε εσάς θέλω να ευχηθώ ξεχωριστά καλή αρχή και να σας διαβεβαιώσω ότι στην νέα σας «περιπέτεια» θα είμαστε όλοι στο πλευρό σας, για να διευκολύνουμε την προσαρμογή σας στο νέο, απαιτητικό μεν, αλλά πολύ ενδιαφέρον σχολικό περιβάλλον.
Δεν θα έπρεπε να παραλείψουμε να δώσουμε τις ευχές μας και στα παιδιά της Γ' Λυκείου, που φέτος βρίσκονται στο κατώφλι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τους εύχομαι ολόψυχα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη και υπομονή, που θα τους οδηγήσει όχι μόνο στην προσωπική επιτυχία, αλλά θα δώσει και στην πόλη μας το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι θα συνεχίσει την πορεία της προς την πρόοδο και την ευημερία.
Άλλωστε, και οι φετινές πολύ καλές επιδόσεις της μαθητιώσας νεολαίας του Δήμου μας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αποτελούν το εχέγγυο για μεγαλύτερες διακρίσεις και στον εκπαιδευτικό τομέα.
Οι παράγοντες όμως που συνθέτουν μια τάξη είναι οι μαθητές και οι διδάσκοντες. Προσθέτω λοιπόν τις ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου μας για μια γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά.
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Lasithi Blogs
GreekBloggers.com
Powered By Blogger